Monden

INEDIT – Somelieri si bucatari renumiti din tara participa la prima editie a Festivalului de vin si gastronomie Baia Mare, eveniment care are loc in perioada 3-4 octombrie

Un eveniment inedit va avea loc la acest final de saptamana in municipiul Baia Mare. In perioada 3-4 octombrie, pensiunea “La Fontana” va fi gazda primei editii a Festivalului de Vin si Gastronomie Baia Mare. Intrarea la eveniment se va face pe baza de vouchere, biletele putand fi achizitionate de la receptia pensiunii. Trustul de presa Emaramures este principalul partener media al Festivalului de Vin si Gastronomie Baia Mare.

Ideea inedita de a organiza primul Festival de Vin si Gastronomie din Baia Mare apartine femeii de afaceri Adriana Moldovan si managerului restaurantului, Sergiu Chifor. Cei doi degustatori de vin si-au propus ca prin intermediul acestui eveniment participantii sa descopere modalitatile de asociere intre preparatele culinare si vinurile de cea mai buna clasa. 

Participarea la Festivalul de Vin si Gastronomie se va face pe baza de vouchere care se pot achizitiona de la receptia pensiunii. Voucherele sunt pe trei paliere de pret: 35 de lei, 55 de lei respectiv 75 de lei. Fiecare voucher contine un preparat de mancare care se va putea servi si doua pahare de vin. 



Vinurile vor diferi in functie de complexitate si in functie de voucherul achizitionat, insemnand vinuri de baza, vinuri medii si vinuri superioare. Participantii care vor dori suplimentar inca un preparat culinar sau pahare de vin vor putea sa le achizitioneze de la fata locului. 

Printre numele sonore din zona de gastronomie si vin care vor lua parte la festival se numara profesionisti care va vor incanta simturile cu preparate deosebite asociate cu vinuri pe masura. 

Este vorba despre bucatarii Horia Simion, Paul Siserman, Dan Munteanu, Zoltan Jakab si Bogdan Cercel, respectiv despre somelierii Marian Timofti, Septi Crisan, Razvan Demian, Radu Ilea, Stefan Timofti si Mihai Manolache.

Sursa: Emm