Administratie

INCERTITUDINE – Restrictiile de circulatie in pasul Gutai se prelungesc pentru un termen… nelimitat (VIDEO)

Vezi VIDEO
Autoritatile maramuresene se joaca in continuare cu nervii conducatorilor auto care trebuie sa se deplaseze prin pasul Gutai. Cu doar doua zile inainte de data de 20 septembrie, conducerea judetului ridica din umeri cand vine vorba despre ziua in care se va relua circulatia rutiera in zona. Ba se redeschide luni, 21 septembrie, ba se va da drumul masinilor abia la mijlocul saptamanii viitoare.

„Aveti putina pacienta”, a replicat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian in momentul in care a fost intrebat cand se deschide traficul rutier in pasul Gutai.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu se declara multumit de modul in care au evoluat lucrarile pe acest tronson. El spune ca in proportie de 80% s-a turnat asfalt. Conducerea judetului motiveaza insa ca s-a impus o prelungire a termenului de restrictionare a circulatiei rutiere, din cauza ca au aparut lucrari neprevazute. La iesirea din orasul Baia Sprie spre pasul Gutai a fost amplasata si o statie de asfalt pentru a se urgenta finalizarea investitiei.

„La unul dintre poduri, cand s-a intrat pe el s-a surpat. Ce trebuia lucrat acolo si pe versanti nu se putea termina lucrarea in doua zile sau intr-o luna, asemenea cantitate de beton pentru ca a venit jos. Lucrarea e finalizata, si cu podul, si cu versantul. Ce nu s-a putut rezolva este partea de a se lucra pe respectiva portiune de drum pana cand betonul nu s-a maturizat, sa se poata calca cu utilajele foarte grele respectiva zona”, afirma prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

In astfel de conditii, autoritatile estimeaza ca se va prelungi termenul pana la care se va mentine restrictia de circulatie in zona. Soferii nu vor sti insa cu certitudine cand isi vor putea relua deplasarea prin pasul Gutai pentru ca nici mai-marii judetului nu cunosc acest lucru, desi mai sunt doar doua zile pana in 20 septembrie, data pana la care s-a precizat initial ca va fi inchis traficul rutier in zona.

„Vineri se lucreaza, sambata, duminica se lucreaza, aveti putina pacienta, sunt patru zile in care se poate avansa mult. Nu cred ca merita de a face lucrul asta pe varianta sa deschidem cu doua zile mai devreme drumul, sa nu facem o lucrare de calitate. Nu pot sa va spun daca se deschide miercuri sau joi. S-ar putea sa se deschida luni”, mentioneaza Anton Rohian.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu mai spune ca pana la inceputul lunii noiembrie, pe tronsonul dintre Sighetu Marmatiei si Baia Sprie vor fi finalizate si marcajele corespunzatoare. Investitia pe DN 18 trebuie sa se incheie la finele lunii mai 2016.

Sursa: Camelia Tocaci