Actualitate

INCENDIU – O bucatarie de vara din Tautii Magheraus a ars din temelii din cauza unei… prajituri cu mere (GALERII VIDEO si FOTO)

Foto: Incendiu bucatarie de vara Tautii Magheraus (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Vezi GALERIE FOTO
Vezi VIDEO editat
O banala prajitura cu mere a produs nenorocire intr-o gospodarie din Tautii Magheraus in cursul zilei de azi, 14 iulie. Gospodina care a pregatit-o si apoi a pus-o in cuptor a scapat teafara, dar de bucataria ei de vara s-a ales scrumul. O flama iesita din butelia cu gaz pe care a aprins-o femeia a dus la un incendiu care, in cateva minute, a mistuit anexa din curte. Vecinii care au sarit in ajutorul femeii nu au reusit sa potoleasca flacarile, iar pompierii ajunsi la fata locului nu au putut salva mare lucru.

Doua autospeciale cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Baia Mare au fost trimise in misiune. “Ajunsi la fata locului am gasit o anexa gospodareasca care ardea cu flacari, violent. Am procedat prima data la protejarea casei de langa anexa, pentru ca exista posibilitatea ca focul sa se extinda. In aproximativ cinci minute am reusit sa localizam incendiul si sa il lichidam Cauza probabila este in curs de stabilire”, a declarat loctiitorul comandantului Detasamentului de Pompieri Baia Mare, Alin Ciolte.

Despre momentul izbucnirii incendiului a vorbit chiar proprietara gospodariei in care a izbucnit incendiul. Femeia, vizibil afectata de cele intamplate, a spus ca era singura acasa si s-a speriat foarte tare cand a observat focul. “Am facut o prajitura cu mere. Am bagat-o in cuptor, ca am aprins dinainte aragazul si dintr-odata a facut o flama. Nu stiu… S-o fi spart furtunul de la butelie… Apoi totul a luat foc si am inchis butelia. M-am speriat, ca eram si singura… Am fugit la vecini si ei au anuntat”, a declarat Viorica Ardelean.

Vecinii femeii au venit cu galeti si furtunuri, dar au fost depasiti de situatie. “M-a strigat vecina sa dau telefon la pompieri. Eu am dat drumul la furtun, de la fantana si de la bazin, si am incercat sa sting, dar va dati seama ca n-am rezolvat nimic. Noroc cu baietii astia din vecini care au venit cu galeti ca macar nu s-a extins focul la gard sa vina spre casa”, a explicat una dintre vecine.

Cativa localnici, mai curajosi, au vrut sa intre in casa dupa butelie, astfel incat aceasta sa nu explodeze, insa flacarile mult prea mari i-au tinut la distanta. “Am vrut sa intru dupa butelie dar nu am putut ca era prea mare focul. A inceput sa ne arda si nu ne-am mai bagat. Am fost cu mai multi vecini, dar cu apa din fantana nu faci nimic”, a spus alt vecin al femeii.

O echipa a societatii de distributie a energiei electrice s-a prezentat la apelul oamenilor, decupland casa de la reteaua electrica. “Am fost anuntati ca este un incendiu si am venit la fata locului pentru a putea decupla sursa de energie electrica pentru ca pompierii sa poata actiona. Instalatia nu e afectata iar proprietarii vor avea curent dupa interventie”, a declarat unul dintre electricieni.

Focul a fost lichidat, dar scrum s-a facut bucataria de vara din Tautii Magheraus dupa trista experienta culinara a proprietarei.
Sursa: Anca Popescu