Actualitate

INCENDIU IN BUCEGI – Autoritatile apeleaza la elicoptere pentru a opri flacarile din Masivul Buceci

Foto: incendiu vegetatie uscataDoua elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor sunt pregatite sa intervina, in cursul zilei de astazi, 23 iulie, pentru a oferi sprijin lucratorilor IGSU si celorlalte forte participante la stingerea incendiilor de padure din Masivul Bucegi.

Primul elicopter va decola de la Unitatea Speciala de Aviatie a MAI. in jurul orei 10.00, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

ISU Prahova a anuntat, ieri, printr-un comunicat de presa, ca incendiul care a izbucnit pe un teren apartinand Casei Regale a Romaniei si aflat in administrarea Romsilva a fost provocat de un fulger produs in urma cu o saptamana (15 iulie) si ca acesta a fost semnalat prin apel la 112 de catre conducerea Parcului Natural Bucegi in data de 21 iulie.

Flacarile au afectat o suprafata de aproximativ 1.500 metri patrati, arzand litiera si coronament de rasinoase, acestea manifestandu-se intr-o zona inaccesibila, cu o panta de 80%, ceea ce face ca interventia pompierilor sa fie imposibila.

Sursa: Agerpres