Externe

INCENDII – SUA – Peste 1.000 de locuinte evacuate in statul american Colorado

O serie de incendii in statul american Colorado, provocate de caldura si seceta, au dus la evacuarea a circa 1.000 de imobile, au anuntat duminica autoritatile locale care au declarat ‘stare de catastrofa’ in regiune, unde aproximativ 11.000 de persoane au fost evacuate, potrivit presei, citate de AFP.

Principalul incendiu, ce inca nu se afla sub control, a izbucnit sambata in parcul national Waldo Canyon, la vest de orasul Colorado Springs (100 kilometri sud de capitala Denver).

Focul acopera 1.000 de hectare si se extinde fara obstacole, se arata intr-un comunicat al primariei, in timp ce temperaturile depasesc in regiune 30 de grade Celsius.

Potrivit documentului, 1.050 de locuinte au fost evacuate in localitatile invecinate cu Waldo Canyon, printre care Cascade, Chipita Park, Manitou Springs si Green Mountain Falls.

Presa a informat ca aproximativ 11.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca casele pentru a se pune la adapost de incendii.

Circa 400 de persoane au fost mobilizate in lupta cu incendiile care, pana in prezent, nu au provocat pagube infrastructurii.

Alte patru incendii sunt inregistrate in Colorado, dintre care cel mai important la Little Sand, la nord-vest de Pagosa Springs, care a devastat duminica circa 8.000 de hectare, in prezent sub control partial.

Sursa: Agerpres