Actualitate

INCARCERARE – Fostul premier Adrian Nastase a fost transferat in Spitalul Penitenciar Rahova

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a fost externat, in seara zilei de azi, 26 iunie, de la Spitalul Floreasca din Capitala. El a fost preluat de politistii care l-au dus la Spitalul Penitenciar Rahova. Nastase a fost scos din spital pe o targa, acoperit cu o patura. Fostul premier a fost urcat intr-o ambulanta a spitalului si transportat la Rahova. In ambulanta s-au mai aflat un medic de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU), un asistent si politisti.

Pentru externare au fost necesare avizele medicilor de la Terapie Intensiva, Chirurgie si Cardiologie, ultimul fiind obtinut cu putin inainte de ora 21.00. Nastase a avut si o discutie cu politistii, pentru completarea fisei de arest.

Masurile de securitate la externarea fostului premier au fost foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre UPU, iar la personalul de securitate al spitalului s-au adaugat forte de ordine in civil.

In urma sesizarii Politiei, Tribunalul Bucuresti (TB) a constatat, azi, ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare in cazul fostului premier.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul “Trofeul calitatii”. Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Nastase se va judeca joi, 28 iunie, la Tribunalul Capitalei.
Sursa: Mediafax