Actualitate

HRAM – SARBATOARE – Credinciosii sunt asteptati la hramul bisericii ortodoxe din Posta

Mare sarbatoare va fi maine, 20 iulie, in Parohia Ortodoxa Posta. Biserica ortodoxa din localitate isi va sarbatori hramul principal, inchinat Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, iar slujbele vor incepe chiar din aceasta seara.

In lacasul de cuult din Posta, slujbele inchinate sarbatorii Sfantului Ilie Proorocul Tesviteanul, care e praznuita an de an in 20 iulie, vor incepe de la ora 20.00. Conform preotului paroh Dorin Tamas, de la aceasta ora va fi savarsita slujba vecerniei cu litie, urmata de Acatistul inchinat Sfantului Ilie si priveghere, rugaciunile durand pana dupa miezul noptii.

A doua zi, in 20 iulie, la ora 7.00 se va face Slujba Aghesmei Mici care va fi urmata de Sfantul Maslu, iar de la ora 10.00 un sobor de preoti, din care vor face parte protopopul Chioarului – Nicolae Petrus si consilierul cultural al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului – preotul Cristian Stefan, vor oficia Sfanta Liturghie. La slujbe sunt invitati sa participe cat mai multi credinciosi din zona Chioarului, dar si din alte zone ale judetului.

Biserica ortodoxa din Posta are trei hramuri inchinate Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, Sfantului Nectarie si Acoperamantului Maicii Domnului.
Sursa: Camelia Tocaci