112

HOT – Tanar din Rona de Sus, retinut pentru furturi din locuinte

Politistii au retinut, pentru 24 de ore, un tanar care ar fi sustras mai multe bunuri din doua locuinte, fapta care ar fi creat un prejudiciu de circa 7 500 de lei.

Ieri, 19 octombrie, politistii din cadrul Sectiei 6, Politie Rurala Sarasau, au identificat un tanar, banuit de comiterea a doua furturi din locuinte aflate in constructie.

El este banuit ca pe parcursul lunii septembrie 2015a patruns prin efractie in doua imobile situate pe raza localitatilor Sarasau si Campulung la Tisa si a sustras aparatura electrica, materiale de constructie si alte bunuri, cauzand un prejudiciu de aproximativ 7 500 de lei.

Fata de tanarul de 28 de ani, din Rona de Sus, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a banuitului.

Politistii spun ca o particularitate specifica acestui tip de spargeri este faptul ca imobilele aflate in constructie prezinta aspecte vulnerabile la capitolul siguranta, nefiind locuite de catre proprietari sau fiind lipsite de sisteme de inchidere corespunzatoare.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infractiune, politistii va recomanda:

– cand din locuinta sunt plecati atat muncitorii cat si proprietarii, asigurati paza sau supravegherea imobilelor aflate in constructie, de catre o persoana de incredere, un vecin sau printr-un personal de paza sau firma de profil;
– la sfarsitul programului de lucru uneltele, utilajele si sculele trebuie depozitate in locuri sigure;
– este recomandabil ca materiale de constructie sa nu fie lasate la vedere ci depozitate in magazii sau incaperi bine asigurate;
– persoanele care presteaza diferite munci ocazionale, trebuie supravegheate de catre proprietari si obtinute cateva referinte despre identitatea acestora.

Sursa: Emm