Handbal Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – HCM Minaur vrea victoria si trei puncte din confruntarea cu Potaissa Turda (VIDEO)

Vezi VIDEO
HCM Minaur Baia Mare va juca maine, cu incepere de la ora 18.00, meciul din cadrul celei de a saptea etape a Ligii Nationale. In Sala Polivalenta “Lascar Pana” se vor intalni ocupanta locului 10, Minaur, cu echipa ce se afla in acest moment pe pozitia a opta in ierarhie, Potaisa Turda.

Campionii vin dupa un meci extrem de slab facut in ultima etapa, in deplasare la CSM Ploiesti, acolo unde au pierdut cu 25-24, in timp ce Potaissa Turda a castigat in ultima runda, la limita, 24-23, in fata celor de la HC Adrian Petrea Resita.

“Nu stiu ce s-a intamplat la Ploiesti si cred ca nimeni nu stie. Stim doar ca am fost extrem de tensionati in acea partida, am vorbit mult despre asta in ultima saptamana. Nu putem sa fim mereu ingrijorati sa nu facem greseli. Daca te gandesti doar sa nu faci greseli vei incepe sa joci ca si un robot”, a declarat antrenorul Lars Walther.

In ciuda startului ratat, cu doar 5 puncte acumulate in primele 6 etape, tehnicianul Lars Walther crede ca sezonul mai poate fi salvat, gratie sistemului de desfasurare a Ligii Nationale.

“Putem sa facem exact ceea ce am facut anul trecut, inca mai putem sa o facem. Am vazut ce s-a intamplat cu Odorhei, care a terminat sezonul regulat pe primul loc si apoi au fost eliminati din competitie. Deci nu vad de ce nu am fi noi acea echipa care sa treaca in urmatoarea faza. Totul tine de noi, sa ne redescoperim increderea si placerea de a juca, pentru ca in cadrul echipei atmosfera este buna, in vestiar la fel, facem glume, suntem prieteni, dar totul tine de incredere”, a adaugat Lars Walther.

Minauristii isi doresc victoria in partida cu Turda, pentru a putea continua seria succeselor si a iesi astfel din perioada nefasta pe care au traversat-o in Liga Nationala.

“Dupa cum se vede, meciurile de Liga Nationala sunt foarte grele pentru noi, am inceput greu acest campionat si, avand mai multe infrangeri, am inceput sa simtim presiunea punctelor si de aceea zic ca am facut si meciul de la Ploiesti atat de prost. In loc sa dovedim ca suntem noi echipa matura am intrat in jocul lor de uzura si ne-am grabit foarte mult. Am fost nervosi, poate prea nervosi, pentru ca am simtit ca jocul ar fi trebuit sa aiba o viteza in plus, iar cei de la Ploiesti faceau cate un minut si jumatate la fiecare atac. Am fost pacaliti. Acum, cu Turda, chiar trebuie sa castigam si sa incepem sa legam victoriile, pentru ca ne ajuta sa avem un moral bun si odata ce apucam sa legam 2-3 victorii vom arata cu totul altfel, avand increderea la nivel maxim”, a declarat Marius Sadoveac.

Meciul dintre HCM Minaur Baia Mare si Potaissa Turda va fi arbitrat de celebrul cuplu Din-Dinu din Bucuresti.

Sursa: Tania Purcaru