Handbal Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – Baimarenii de la Minaur au urcat un loc in clasament, cu gandul la partida de la Skopje

HCM Minaur Baia Mare a obtinut cea de a patra victorie consecutiva in Liga Nationala, dupa inceputul slab de sezon si a reusit sa urce in clasamentul momentului. Elevii lui Petru Pop s-au impus cu 32-25 in fata nou-promovatei Danubius Galati si au acumulat trei puncte importante, care i-au dus pana pe locul sase in ierarhia intermediara.

Chiar daca au jucat fara cinci jucatori importanti, Aflitulin, Ostroushko, Ramba, Pop si Ghita, baimarenii au reusit sa castige fara emotii meciul, cu gandul la urmatoarea partida din Champions League.

“Un meci de campionat, ne bucuram ca am luat cele trei puncte, pentru ca urcam in clasament, si ne pregatim pentru meciul de la finalul saptamanii, care va fi o adevarata piatra de incercare pentru noi. Am avut astazi multi accidentati, dar si sportivi cu probleme administrative, dar avem un lot destul de numeros, am avut 13 jucatori si s-a vazut ca a fost suficient, dar vom merge in formula completa la Metalurg”, a declarat tehnicianul Petru Pop.

Cu gandul la partida de la Skopje au jucat baimarenii, decisi sa faca o figura frumoasa in grupele Ligii Campionilor si sa obtina puncte in primul meci din retur.

“A fost un meci de campionat, cu ultima clasata, important este ca am castigat si nu s-a accidentat nimeni. Acesta a fost scopul nostru principal, ni l-am atins, iar acum urmeaza meciul de la Skopje, care este mult mai important decat acesta”, a declarat Andrei Popescu.

“Un meci de campionat normal, ne bucuram ca nu s-a accidentat nimeni si ca am obtinut cele trei puncte. Era ceea ce ne interesa pe noi. S-a adunat si putina oboseala, am avut si jucatori accidentati, dar speram sa fim apti toti si sa facem un meci bun la Skopje”, a adaugat Daniel Bera.

Pentru campionii Romaniei va urma o pauza in Liga Nationala, datorata jocurilor pe care reprezentativa tricolora le va disputa in campania de calificare la Campionatul Mondial din 2017. Astfel, HCM Minaur va juca meciul din urmatoarea etapa pe 11 noiembrie, in deplasare la Dunarea Calarasi.

Sursa: Tania Purcaru