Handbal Sport

HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR – HCM Minaur a castigat un punct in fata elvetienilor de la Kadetten Schaffhausen, iar lupta din Grupa D se complica (VIDEO)

Vezi VIDEO
HCM Minaur Baia Mare a obtinut doar o remiza in fata elvetienilor de la Kadetten Schaffhausen. Elevii lui Lars Walther au incheiat cu scorul de 31-31 partida din cea de a treia etapa a grupelor Champions League, dupa 60 de minute extrem de intense, cu numeroase rasturnari de situatie. Baimarenii au avut victoria in varfurile degetelor, dar Bera a tras in bara in ultimele secunde de joc, iar minauristii s-au ales cu un singur punct in urma acestei confruntari.

In partida de duminica, defensiva minauristilor nu a mai functionat la fel de bine ca si in meciul cu Motor Zaporozhye, in timp ce in ofensiva, cel putin in prima repriza, lovindu-se de apararea avansata a elvetienilor, a dus la numeroase greseli tehnico-tactice.

“Nu cred ca nu am avut cea mai buna zi astazi, mai ales in prima repriza. Am primit sapte goluri pe contraatac, chiar daca in ultimele zile am vorbit tocmai despre asta, despre cum sa ne repliem, dar se pare ca strategia nu a functionat deloc. Cred ca am fost putin prea ofensivi pe extreme si am avut probleme cand ei s-au aparat pe doua linii. In repriza secunda am remediat putin aceste probleme, am stat ceva mai in spate cu extremele si am fost mai agresivi pe centru”, a explicat tehnicianul Lars Walther.

Punctul castigat de HCM Minaur este unul important in lupta pentru primele doua locuri din grupa, mai ales ca a fost un meci extrem de strans, deschis oricarui rezultat. In clasamentul momentului, Minaur se afla pe locul 4 in grupa, cu un total de 3 puncte, podiumul fiind ocupat, la egalitate de puncte, 4, de Skjern Handbold, Motor Zaporozhye si Metalurg Skopje.

“Am inceput meciul destul de slab, mai ales daca facem comparatie cu meciul cu Motor, cand am inceput foarte tare in defensiva. Nu stiu ce s-a intamplat astazi, am facut greseli mari la repliere, asa cum spunea si Lars, si puteam la fel de bine sa pierdem sau sa castigam acest punct. Cred ca este un rezultat echitabil, dar suntem putin dezamagiti. Aceasta este viata, mergem mai departe”, a declarat Viorel Fotache.

Baimarenii vor juca juca urmatorul meci in Liga Nationala, acolo unde pe 7 octombrie vor primi vizita celor de la CSM Focsani, iar in Liga Campionilor, urmatoarea partida se va disputa pe 11 octombrie, in Norvegia, la Elverum.

Sursa: Tania Purcaru