Sport

HANDBAL – FEMININ – Romania joaca finala Campionatului Mondial Universitar

 Foto: Ioan Baban (c) eMaramures.ro
 Simona Maior Pasca (c) eMaramures.ro

Romania a invins Brazilia cu 28-27 (14-16) si s-a calificat astfel in finala Campionatului Mondial Universitar care are loc in Brazilia. “Joc extraordinar al echipei Romaniei, catalogat de toti cei prezenti ca fiind cel mai spectaculos si mai frumos meci de pana acum al competitiei”, arata Victor Mihailescu, conducator delegatiei tarii noastre in Brazilia. Dupa ce in actul secund romancele au fost conduse cu sase goluri, handbalistele antrenate de baimarenii Ioan Baban si Simona Maior Pasca se mobilizeaza, recupereaza handicapul si castiga partida, continuand astfel lupta pentru aur. In finala Mondialului, Romania va intalni Cehia, o echipa care nu a fost, inca, invinsa la aceasta competitie.

“Inceput de joc echilibrat, cu egalitati si avantaje de o parte si de alta. Ultimele minute ale primei reprize apartin braziliencelor, care prin interul de forta Giorgia Marcio si contraatacurile extremei drepte Agda Pareira duc Brazilia in avantaj la finalul primei parti: 16-14. In tot acest timp apararea foarte agresiva 3-3 a pus probleme echipei Romaniei, precum si unele decizii ale arbitrilor cehi (un sfert din totalul timpului de joc echipa Romaniei a jucat in inferioritate numerica – 7 eliminari). A fost necesara interventia observatorului IHF, Roger Xhonneux, ca sa-i mai tempereze.

Debutul reprizei a doua mareste avantajul echipei braziliene pana la 24-18, in minutul 41 de joc, scor ce califica echipa gazda in finala competitiei, declansand samba braziliana in tribune. In acest moment, antrenorul echipei Romaniei, Ioan Baban, solicita time-out si schimba sistemul defensiv trecand in aparare 5-1, cu Nicoleta Esanu marcand strict la jucatoarea de mare forta si creatoare de situatii favorabile, Danielle Joia. Incepe o lupta extraordinara de recuperare, in care echipa s-a mobilizat exemplar”, asa arata descrierea meciului in corespondenta primita din Brazilia.

Pentru Romania au evoluat: Paula Visan, Elena Voicu – portari, Raluca Irimia 6, Oana Cirstea 6, Nicoleta Tudor 5, Andreea Dincu 5, Andreea Adespii 2(1), Nicoleta Esanu 2, Roxana Joldes 2, Roxana Rahnea, Laura Leahu. Mihaela Patuleanu nu a evoluat fiind retinuta la spital dupa o stare febrila. Antrenori sunt baimarenii Ioan Baban si Simona Maior Pasca.

In finala, Romania va inlni Cehia, o echipa neinvinsa pana la aceasta ora in Brazilia.

Date furnizate de Victor Mihailescu, conducator delegatiei tarii noastre in Brazilia.
Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: George Dragu