Sport

HANDBAL – FEMININ – Antrenata de doi baimareni, nationala Romaniei castiga argintul la Campionatul Mondial Universitar

In finala Campionatului Mondial Universitar de handbal feminin care a avut loc in Brazilia, nationala Romaniei a pierdut cu 18-32 (9-17) confruntarea cu Cehia. “Meci fara istoric, echipa nationala universitara a Romaniei a rezistat 25 de minute dupa care, datorita lotului restrans de jucatoare, doar doua schimbari pe banca de rezerve si din cauza oboselii acumulate in jocul anterior cu Brazilia, cand a remontat in 12 minute un handicap de sase goluri, nationala Romaniei a fost nevoita sa se recunoasca invinsa de o echipa calificata la Campionatul European din decembrie”, se arata in corespondenta trimis din Brazilia de Victor Mihailescu, seful delegatiei tarii noastre.

In finala Campionatului Mondial Universitar, pentru Romania au jucat: Visan Paula, Voicu Elena – portari; Irimia Raluca 6, Adespii Andreea 5(1), Tudor Nicoleta 3, Cirstea Oana 2, Esanu Nicoleta 1, Leahu Laura 1, Dincu Andreea. Antrenori: Ioan Baban si Simona Maior-Pasca.

Pe langa titlul de vicecampioane mondiale universitare, romancele au luat si un premiu special, prin Paula Visan (HC Roman), cotata cel mai bun portar.

Date furnizate de Victor Mihailescu, conducatorul delegatiei Romaniei in Brazilia. 
Foto (c) fisu.net
Sursa: George Dragu