Sport

HANDBAL – DIVIZIA A – HCM Baia Mare incepe sezonul cu un nou director si opt jucatori proaspat intrati in lot (VIDEO)

FOTO: Vasile Viman - HCM Baia Mare (c) eMM.roVezi VIDEO
Divizionara A de handbal masculin HCM Baia Mare intra in sezonul 2012-2013 cu o formula noua de conducere, dar si cu un lot diferit. Vasile Viman a preluat functia de director executiv al clubului, Iuliu Varady ramane antrenor principal, iar Raul Fotonea va fi antrenorul secund al echipei. Mai multi jucatori care au evoluat in prima echipa sezonul trecut au plecat de la formatia baimareana, in locul lor fiind adusi opt jucatori noi – majoritatea foarte tineri.

Schimbarile produse in ultima perioada reprezinta un nou punct de plecare pentru HCM Baia Mare. Echipa s-a reunit avand un lot mult schimbat fata de anul trecut. In locul celor care nu au confirmat au fost adusi jucatori de la CSS 2 Baia Mare, Extrem Baia Mare, Targu Jiu si Suceava.

„Avem opt jucatori noi in momentul de fata. Intre cei care au plecat sunt Ferent, cu care s-a reziliat contractul, Perta – i-a expirat contractul si nu am ajuns la o intelegere. In aceeasi situatie este si Santeiu si mai avem un jucator cu care suntem in discutii ca sa reziliem contractul (n.r. Rogoz). Asta insamna ca ramanem cu 16”, a declarat noul director executiv al clubului, Vasile Viman.

Jucatorii proaspat sositi la echipa sunt Balint – extrema stanga, Gherasim – pivot, Polocoser – inter dreapta, Preda – extrema dreapta, Puscas – pivot, toti veniti de la CSS 2 Baia Mare. De la Extrem Baia Mare a venit extrema dreapta Alex Pop, de la Targu Jiu a ajuns interul stanga Udristoiu si de la Suceava va sosi la schimb cu Alin Ilii portarul Draghici. Pe langa acesti jucatori, in iarna viitoare, conducerea echipei spera sa poata readuce in Baia Mare jucatori baimareni emblematici, insa totul va depinde de bugetul pe care il va avea echipa.

„Am tras o linie si, din acest moment, incepem sa construim pe o fundatie cat mai stabila, cred eu, ca sa avem pe ce sa stam. Dorim jucatori cu caracter sanatos si care sa simta ceva pentru echipa asta, inainte sa vina la club sa ne spuna cati bani doresc sa castige de la Minaur”, a mai spus Vasile Viman.

Vasile Viman a afirmat ca in privinta iesirii sale in teren nu a luat deocamdata o decizie. E posibil ca el sa apere poarta echipei HCM Baia Mare si in sezonul urmator, dar ia in calcul si varianta de a se dedica exclusiv muncii administrative.

Lotul HCM Baia Mare:
Portari: Andrei Draghici, Vasile Viman, Mihaita Musat
Extrema stanga: Angelo Svoboda, Balint
Extrem dreapta: Alex Pop, Adrian Preda
Centru: Alin Bondar, Ionut Musat
Inter stanga: Robert Szabo, Razvan Udristoiu
Inter dreapta: Ioan Polocoser, Elvis Axinia
Pivot: Florin Baican, Gherasim, Puscas
Antrenori: Iuliu Varady si Raul Fotonea 

FOTO: Vasile Viman – HCM Baia Mare (c) eMM.ro

Sursa: Andrei Gherghel