Monden

GRESEALA – Intr-un spectacol western oferit turistilor, un actor a tras cu gloante adevarate

Un actor a tras cu gloante adevarate in “rivalul” sau in cadrul unui spectacol western organizat pentru turistii veniti in micul oras Tombstone din Arizona, transmite marti AFP. Tom Carter a ajuns tarziu si nu a avut timp sa isi dea pistolul la verificat, cum se obisnuieste inaintea spectacolului in costume de cowboy din oraselul istoric din sud-vestul Statelor Unite.

Rolul lui era sa il infrunte, intr-o ambianta western si in fata a circa o mie de spectatori, pe Ken Curtis, un alt actor al trupei “The Tombstones Vigilantes”. “Cand a tras Tom Carter, Ken Curtis a cazut la pamant. A fost lovit in zona inghinala”, a declarat pentru AFP Bob Rabdall, seful politiei locale. Dupa o interventie chirurgicala la care a fost supus duminica, actorul ranit urmeaza sa iasa din spital luni seara, a adaugat el.

Si o spectatoare a suferit o rana usoara la gat, insa a refuzat sa fie examinata de un medic. Cateva fragmente de gloante au atins cladiri din jur.

Spectacolele cu cowboy au fost deocamdata suspendate, in asteptarea rezultatelor anchetei si aplicarea unor noi reguli de securitate. Bob Randall a spus ca actorul nu a putut explica de ce in locul gloantelor albe in pistolul sau erau gloante reale.

Tombstone, vechi oras minier situat aproape de frontiera cu Mexicul, a fost restaurat pentru a arata ca odinioara si atrage in prezent o multime de pasionati ai cuceririi Vestului.

Sursa: Agerpres