ITC

GOOGLE TRIKE – Bisericile din lemn din Maramures vor putea fi vazute si de “turistii” virtuali

Bisericile din lemn din Maramures vor putea fi vazute si de “turistii” virtuali. Google a anuntat extinderea acoperirii pe care o are Street View cu Baia Mare si alte 38 de orase din Romania, iar Google Trike (o bicicleta dotata cu un aparat de fotografiat) si masinile Google Street View vor aduna imagini ale celor mai frumoase obiective turistice din Romania, printre care si bisericile de lemn din Maramures.

Procesul de prelucrare si imbinare a imaginilor dureaza, de regula, cateva luni, iar apoi acestea vor fi disponibile in Street View, proiect de mare succes in randul turistilor virtuali si care este disponibil in 40 de tari. Pana acum, Google Trike a fotografiat locuri deosebite din intreaga lume (Stonehenge – Marea Britanie, Versailles – Franta, Pompei – Italia, Legoland – SUA etc.), care pot fi vizualizate in Street View.

Street View a fost lansat in decembrie 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania, in noiembrie 2010. In acest moment, Street View acopera 6.000 de kilometri din Romania. Noul proiect adauga inca 40.000 de kilometri la acoperirea initiala.
Sursa: C.V.