Comunitate

FRAUDA LA BAC – Elev de la Liceul “George Pop de Basesti” din Ulmeni prins copiind dupa o pagina din manual (VIDEO)

Vezi VIDEO
Nici macar ultima zi a examenului de bacalaureat nu a trecut fara probleme in Maramures. Azi, 6 iulie, inca un candidat a fost eliminat din sala dupa ce a fost prins in timp ce copia. El se alatura celorlalti 14 elevi de la Targu Lapus, care au ratat urmatoarele doua sesiuni dupa ce au fost depistati in banci cu rezolvarile la subiectele de la matematica, precum si altor doi care nu au mai reusit sa treaca de proba la limba si literatura romana.

Ultima tentativa de frauda a fost inregistrata la Ulmeni, in centrul de examinare de la Liceul ”Dr. Florian Ulmeanu”. Un candidat de la liceul privat ”George Pop de Basesti” a fost prins copiind la proba de geografie.

”Un candidat a fost prins cu o foaie rupta dintr-un manual sau o culegere cu probleme, solutii pentru examenul de bacalaureat si, conform procedurii, se elimina din examen. El va sta doua sesiuni de acum inainte, nu va putea sustine examenul de bacalaureat decat in august 2013”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Proba obligatorie a profilului le-a dat posibilitatea candidatilor sa aleaga una dintre materiile pe care o stapanesc cel mai bine, in functie de profil si specializare. Cei mai multi elevi maramureseni au ales sa sustina acest examen la biologie, geografie, informatica sau filozofie.

”Ultima proba mie mi s-a parut cea mai usoara. Am dat din geografie. Cea mai grea, mie mi s-a parut istoria, pentru ca invatam foarte greu, retineam foarte greu, mai ales anii, dar in rest a fost ok, oricum nu cred ca o sa iau o nota mica”, a marturisit Eveline Dicu.

Destul de usoare, in opinia unor candidati, au fost si subiectele de la informatica sau sociologie. Bucuria a fost maxima la iesirea din salile de examen, avand in vedere ca absolventii au scapat de examen. ”A fost relativ simplu. Cel mai mult ma bucur ca am scapat de bacalaureat, de-abia am asteptat ziua de astazi. Subiectul de astazi mi s-a parut mai simplu ca la matematica, categoric”, a precizat si Dinu Siszer.

Primele rezultate vor fi afisate duminica, 8 iulie, iar luni, 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi aflate peste o saptamana, in data de 13 iulie.
Sursa: Gabriela Kuhajda