Sport

FOTBAL – Rapid a invins MyPa Myllykoski (3-1) in turul II preliminar al Europa League

Rapid Bucuresti a invins formatia finlandeza MyPa-47 Myllykoski cu scorul de 3-1 (3-1), joi seara, pe Stadionul ”Giulesti-Valentin Stanescu”, in prima mansa a turului II preliminar al Europa League la fotbal. Filipe Teixeira (8), Nicolae Grigore (40) si Daniel Pancu (45) au marcat pentru Rapid, iar nigerianul Olajide Williams (26) pentru oaspeti, la meciul de debut al giulestenilor in sezonul 2012-2013, care a fost si primul meci al lui Sabau pe banca tehnica.

Rapid a inceput meciul in forta si a reusit sa deschida scorul destul de devreme. Loviturile de cap ale lui Abrudan (2) si Oros (7), ambele in afara portii, au prefatat golul superb reusit de Filipe Teixeira (8), la capatul unei actiuni personale. Giulestenii au controlat in continuare jocul si au ratat si alte ocazii, prin Roman (14), Teixeira (17) si Pancu (23).

MyPa a iesit mai mult la joc si a reusit surprinzator sa egaleze, la o gafa in lant a apararii rapidiste: Williams s-a intors fara probleme de langa Oros si a tras la coltul lung, iar Albut a scapat mingea in plasa (26). Au trecut minute bune in care giulestenii nu s-au regasit, dar finalul de repriza a fost bun pentru jucatorii lui Nelutu Sabau, care au punctat de de doua ori. N. Grigore a marcat frumos, cu capul, la centrarea lui Roman (40), pentru 2-1, iar Pancu a fixat scorul la pauza (45), dupa o actiune a lui Rui Duarte.

La reluare, Rapid a trecut pe langa gol in min. 55, cand mingile trimise spre poarta de Oros si N. Grigore au fost respinse de portarul Kuismala si de Sessay, de pe linia portii. In jocul rapidistilor a lipsit claritatea si ocaziile de gol fost rare. Mai mult, MyPa a avut o sansa buna de gol prin Kukka, al carui sut a fost respins in corner de Albut (81). Ilijoski a ratat o ocazie uriasa in min. 83, cand a reluat gresit mingea cu poarta goala in fata.

Rapid a obtinut o victorie clara, dar mansa secunda, din data de 26 iulie, nu va fi usoara, echipa lui Nelutu Sabau avand nevoie de o prestatie mai buna decat a reusit in Giulesti.

Sursa: Agerpres