Sport

FOTBAL – LIGA 1 – Pista de tartan inexistenta in Baia Mare, subiect “titular” la deschiderea cursurilor arbitrilor si observatorilor (VIDEO)

Foto: consfatuirea arbitrilor (c) eMaramures.roVezi VIDEO
104 arbitri si observatori din Liga 1 de fotbal au ajuns in aceasta dupamasa in Baia Mare pentru cursul de instruire, dupa ce dimineata arbitrii au avut de parcurs probele fizice pe Cluj Arena. Pana in 15 iulie vor fi instruiti in orasul nostru cei mai buni “cavaleri ai fluierului” din Romania, Baia Mare fiind reprezentata la aceste cursuri de arbitrii FIFA Cristian Balaj – central si Zoltan Szekely – asistent. 

Foto: Ion Craciunescu (c) eMaramures.roSper ca, pe perioada celor trei zile, sa facem niste acumulari dupa ce parcurgem aceasta perioada impreuna. Vreau sa-i multumesc din suflet lui Cristi Balaj, care a facut niste eforturi enorme pentru organizarea acestui curs: numai cine nu se implica intr-o asemenea treaba poate considera ca este un lucru usor. Eu stiu ce inseamna aceasta munca”, asa si-a inceput Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, discursul de la deschiderea oficiala a cursului.

In mijlocul arbitrilor a poposit si primarul Baii Mari, Catalin Chereches, acesta fiind prezentat cursantilor de Craciuneacu: “Eu v-am vazut odata vorbind la televizor, vorbeati despre niste probleme din ceva cartier de aici si l-am sunat pe Cristi si i-am spus: Mai, imi place primarul vostru, sa stii ca e dezghetat!”.

Foto: Alexandru Tudor (c) eMaramures.ro“Este pentru noi, cei care inca ne mai consideram a doua capitala a sportului romanesc, o mandrie sa va avem in mijlocul nostru. Vreau sa va spun ca noi, comunitatea baimareana, suntem foarte mandri sa avem un om ca si Cristian Balaj alaturi de noi, cel care se implica in tot ceea ce inseamna fenomen fotbalistic in Maramures. Avem impreuna multe proiecte frumoase. Fotbalul este si un fenomen social si trebuie sa ne gandim cum crestem – la nivelul orasului si al judetului – acest fenomen“, a declarat primarul orasului.

Ion Craciunescu a avut pofta de ramasaguri la deschiderea festiva, lansandu-i primarului o provocare in legatura cu un subiect care il “doare” de multa vreme inclusiv pe arbitrul FIFA Cristian Balaj: absenta unei piste de tartan in Baia Mare.

Foto: Istvan Kovacs (c) eMaramures.roUrmatorul curs pe care-l facem sa putem sa-l organizam in intregime in Baia Mare: sa dam testele pe o pista de tartan, ca sa-l ajutam pe Cristi. Pentru ca orasul acesta merita sa aiba asa ceva. Va promitem ca daca pana la vara faceti pista de tartan, la vara venim iar!”, a lansat provocarea seful arbitrilor din Romania, replica edilului nelasandu-se asteptata: “Eu intr-o luna sa stiti ca fac pista! Totul este sa am un Guvern destupat la minte, care sa cedeze primariei toate bazele sportive. Acolo e problema…” Iar Craciunescu nu s-a lasat: “Facem curs intr-o luna, sa stiti!”

Din postura de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures, gazda acestor cursuri, Cristian Balaj a avut un discurs succint: “Vreau sa fie, ca si buget, una dintre cele mai ieftine consfatuiri pe care am facut-o, dar sa va simtiti aici cel mai bine!”

Inainte sa inceapa cursurile propriu zise, Ion Craciunescu i-a inmanat lui Augustus Constantin un fanion, un certificat si o scrisoare de multumire din partea UEFA pentru activitatea internationala avuta.

Cursurile incepute in aceasta seara in Baia Mare se vor finaliza duminica, 15 iulie.
Sursa: Ramona-Ioana Pop