Sport

FOTBAL – EURO 2012 VAZUT DIN BAIA MARE – Meciuri alb-negru, antene improvizate si niste nostalgii ale arbitrului Cristian Balaj (VIDEO)

Foto: Cristian Balaj (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Azi are loc prima semifinala de la turneul final al Campionatului European de fotbal, 2012: Portugalia va intalni Spania. Si in timp ce sarbatoarea fotbalului european se apropie de final, arbitrul FIFA Cristian Balaj rememoreaza timpurile in care se urca pe blocuri pentru a improviza o antena, astfel incat sa poata urmari – alb-negru – meciurile importante. In ceea ce priveste pronosticul pentru ca va urma la competitia din Polonia si Ucraina, baimareanul spune ca va miza pe echipa care se va elibera de povara mizei si va face spectacol.

Cu multe discutii despre televizarea acestui turneu final al Campionatului European de fotbal a fost “asezonat” EURO 2012. Cine ce meciuri transmite, unde poti vedea in direct toate partidele au fost subiecte preferate de romani la debutul partidelor din grupe, o problema care si-a gasit solutionarea pe parcurs. Arbitrul FIFA isi aminteste anii in care pentru romani era mult mai greu sa fie martorii unor partide importante din fotbalul continental.

“Indiscutabil stau mult in fata televizorului si asta e bine pentru ca imi aduc aminte din vremurile in care ne chinuiam sa montam antene: ne urcam pe blocuri, aveam televizoare alb-negru si eram fericit ca reusim, chiar si cu imagini usor deformate, sa urmarim jocuri frumoase, le apreciam. Acum, cand avem transmise toate meciurile, viata este atat de involburata si avem atatea preocupari incat incercam cu greu sa urmarim meciurile care acum au calitate HD si mai multe posturi de televiziune transmit meciurile. Avem de ales unde sa le urmarim si le vedem si perfect, doar ca timpul uneori nu ne permite sa le privim. Dar un lucru este cert: pe perioada unor astfel de competitii stau cat de mult in fata televizorului”, a marturisit arbitrul FIFA.

Si dupa ce pentru eMaramures, inainte sa inceapa turneul final, Cristian Balaj a analizat grupele de la EURO 2012, riscand pronosticuri cu privire la echipele care vor depasi aceasta faza competitionala, cand vine vorba sa rosteasca numele unei reprezentative preferate, arbitrul devine pretetios.

“Nu am echipe preferate. In primul rand echipa care va accepta un joc deschis, care va face spectacol, care a reusit sa faca o recuperare foarte buna dupa un campionat in care jucatorii s-au obosit acum trebuie sa aiba prospetimea necesara pentru un turneu final continental, cea care va fi mai inspirata, cu acea echipa voi tine. Cu echipa care va face spectacol. Imi aduc aminte de echipa Greciei, care a venit de pe plaja si toata lumea a ajuns sa tina cu ea: daca si acum vom avea o echipa frumoasa, cu ea voi tine”, a spus Balaj, adaugand: “Nu risc un pronostic pentru ca niciodata nu am nimerit rezultatele. Nu nimeresc rezultatele nici la meciurile pe care le arbitrez eu, darmite in cazul partidelor arbitrate de colegi de ai mei! Important este sa vedem meciuri frumoase, iar jucatorii, care sunt obositi dupa campionate grele, sa faca fata unei astfel de competitii”.

Azi se intalnesc Portugalia si Spania in prima semifinala a Campionatului European de fotbal. Maine este programata a doua, intre Germania si Italia.

Foto: Cristian Balaj (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP