Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Premierul spaniol si printul Felipe, la finala

Primul ministru al Spaniei, Mariano Rajoy, si printul Felipe vor asista la finala Campionatului European de fotbal 2012, duminica la Kiev, dupa boicotul de la precedentele doua meciuri jucate in Ucraina pentru a protesta impotriva tratamentului aplicat fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, informeaza AFP. “Seful guvernului va fi prezent la finala”, a anuntat un purtator de cuvant al executivului. De altfel, ministrul de externe Jose Manuel Garcia-Margallo a justificat inca de luni prezenta lui Mariano Rajoy, in cazul unei victorii a Spaniei in semifinala cu Portugalia. “Finala este un eveniment calitativ diferit”, a explicat seful diplomatiei spaniole.

Din partea Casei Regale s-a confirmat, fara explicatii suplimentare, prezenta la finala a printului Felipe, care a asistat la primele meciuri ale selectionatei Spaniei disputate in Polonia.

Uniunea Europeana reclama de luni bune eliberarea Iuliei Timosenko, care are de ispasit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare si care s-a plans in repetate randuri de abuzuri si rele tratamente impotriva sa.baimarean.

Foto (c) royalcorrespondent.com.
Sursa: Agerpres