Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Amenzi pentru Germania si Portugalia

Federatia germana de fotbal a fost sanctionata cu o amenda de 10.000 euro (pentru aruncarea de proiectile de catre suporteri), iar Federatia portugheza, cu 5.000 euro (pentru intarzierea loviturii de incepere a reprizei a 2-a a meciului de sambata), a anuntat joi UEFA. Aceste fapte minore s-au inregistrat la meciul Germania-Portugalia (1-0), disputat sambata la Lvov (Ucraina) in grupa B a Euro 2012. Proiectilele aruncate din tribune au fost in principal ghemotoace de hartie, in apropierea cornerului stang al Nationalmannschaft.

Incidentul a luat sfarsit in momentul in care speaker-ul stadionului le-a cerut spectatorilor, in engleza si in germana, sa inceteze aceasta activitate care nu are nimic de-a face cu sportul.

In ce priveste intarzierea loviturii de incepere, imaginile televizate l-au aratat pe Cristiano Ronaldo, capitanul portughez, incercand sa-si preseze coechipierii, care isi tarau crampoanele pe culoare, pentru reluarea meciului. ”S-ar fi putut evita acest gen de incidente, insa nu a fost o mare problema pentru meci”, a comentat primarul orasului Lvov, Andrei Sadovii, a doua zi, in fata presei.
Sursa: Agerpres