Sport

FOTBAL – EURO 2012 – “Acesta este doar inceputul visului nostru”, declara selectionerul Italiei

Dupa ce echipa sa a reusit sa invinga puternica selectionata a Germaniei, in ciuda tuturor pronosticurilor, selectionerul italian Cesare Prandelli avertizeaza ca acesta este “doar inceputul visului” Squadrei Azzurra, care se poate transforma in realitate duminica, la Varsovia, cu ocazia finalei EURO 2012 impotriva detinatoarei titlului, Spania. “Atunci cand visezi, trebuie sa o faci in stil mare, iar acesta este doar inceputul visului nostru”, a declarat Prandelli dupa victoria cu 2-1 inregistrata de Italia in fata Nationalmannschaft (2-1), joi seara la Varsovia.

Eroul italienilor a fost atacantul Mario Balotelli, autorul unei “duble” de senzatie, in prima parte a jocului (min.20 si 36). “Balotelli a fost excelent, la fel ca intreaga echipa. A reusit un meci foarte bun, a fost foarte concentrat si a facut exact ceea ce i-am cerut. Mario este un jucator unic, un atacant modern dar atipic, cu un fizic foarte puternic si care stie sa munceasca pentru echipa. Este mereu decisiv in suprafata de pedeapsa“, a declarat Prandelli. Tehnicianul italian a dezvaluit si motivul pentru care l-a inlocuit pe “Super Mario” cu Di Natale, in minutul 70: “Am vazut ca a avut probleme timp de cateva minute si nu am vrut sa risc, deoarece avem putin timp la dispozitie (pentru recuperare) inaintea finalei. El a avut crampe si o mica problema musculara”.

Referindu-se la marea finala a EURO 2012, impotriva Spaniei, selectionerul italian a precizat: “Spaniolii raman favoriti deoarece muncesc mult de ani de zile si au cucerit atatea trofee. Oboseala poate avea rolul sau. Insa vom evolua impotriva unor adversari stralucitori, care joaca mereu foarte bine si, de aceea, ei sunt favoriti”.

Foto (c) uefa.com.
Sursa: Agerpres