Sport

FOTBAL AMERICAN – Fostul antrenor Sandusky, judecat pentru pedofilie, gasit vinovat de 45 de capete de acuzare

Jerry Sandusky, fost antrenor la echipa de fotbal american a Universitatii Penn State (Pennsylvania, estul Statelor Unite), judecat pentru agresiuni sexuale asupra unor copii, a fost declarat vineri vinovat de 45 de capete de acuzare din 48, potrivit mai multor organe de presa americane, citate de AFP. Dosarul a scandalizat toata America si a aruncat o pata asupra universitatii. Dupa sedinta de judecata, desfasurata la tribunalul din Bellefonte (Pannsylvania), politia l-a luat in catuse pe Sandusky, fostul antrenor in varsta de 68 ani.

Sandusky a fost acuzat ca a agresat sexual cel putin zece baieti, unii din ei foarte tineri, printre care si fiul sau adoptiv, timp de 14 ani, intre 1994 si 2008. Fostul antrenor organizase un program destinat tinerilor defavorizati, alegandu-si victimele din acest mediu. Mai multi au povestit in detaliu, in timpul procesului, despre atingeri nepotrivite sau violuri comise uneori la dus de cel pe care majoritatea il priveau ca pe un tata.

Sandusky, care a fost pana acum cateva luni asistentul lui Joe Paterno, legendarul antrenor de fotbal american al prestigioasei universitati, mort in ianuarie de cancer, nu s-a aratat deloc emotionat in timpul procesului. El risca o pedeapsa cumulata de 156 ani de inchisoare.

Dupa inculparea sa, la inceputul lunii noiembrie 2011, o serie de membri ai conducerii Universitatii Penn State au demisionat, scandalul ducand si la concedierea lui Joe Paterno, care nu a anuntat autoritatile ca Sandusky fusese vazut in timp ce abuza de un baiat la dus.
Sursa: Agerpres