Monden

FOLKUL DE ALTADATA – Artistii Vasile Seicaru si Victor Socaciu regreta nu doar publicul de altadata, ci si vechile iubiri (VIDEO)

Foto Victor Socaciu si Vasile Seicaru (c) zvp.roVezi VIDEO
Vremurile cand artisti ai Cenaclului Flacara precum Vasile Seicaru sau Victor Socaciu umpleau salile de concerte din Maramures cu mii de iubitori ai genului folk au devenit amintire, nu insa momentele unice traite in aceste locuri, pastrate inca vii in sufletele cunoscutilor cantareti. La ultima intalnire cu publicul baimarean, avuta cu putin timp in urma, artistii s-au lasat “dusi de valul” amintirilor traite in Maramures. Cu nostalgie, Seicaru a povestit cum primirea tinerilor de aici a reusit de cele mai multe ori sa-l impresioneze pana la lacrimi. De trairi intense s-a bucurat in Maramures si Socaciu artistul regretand o veche iubire, o maramureseanca pe nume Ileana, pe care, in ciuda intalnirilor dese avute, nu a reusit sa o invite nici macar la un ceai.

Concertele folk sunt din ce in ce mai rare in Maramures, la fel si numarul iubitorilor acestui gen muzical. Acest fapt a fost constatat cu oarecare regret, la ultimul concert in judet, si de artistii Vasile Seicaru si Victor Socaciu. Cei doi cantareti isi aduc aminte cum, in urma cu cativa ani, erau adulati de indragostitii care se hraneau cu acordurile de chitara si versurile din piesele lor si care ii asteptau cu sutele inca de la intrarea in judet.

“Cand am intrat in judet am trecut pe sub o poarta maramureseana si Stefan (n.r. Hrusca) mi-a spus «Mai Vasaluc- ca asa imi spunea el- mai Vasaluc fii atent, aici pe mine ma cunoaste lumea ca-s de-a lor, de aici, dar toti te asteapta pe tine, ca o auzit ca noi cantam impreuna si il asteapta pe Seicaru sa vina aici. La intrare dupa poarta ne asteapta niste tineri». Ne-au asteptat o groaza de tineri cu sticle de horinca, cu paine de intampinare. Atata bucurie a fost din momentul intrarii in Maramures si pana cand am plecat, ca am stat o saptamana, incat si eu si Stefan am avut lacrimi in ochi”, a povestit Vasile Seicaru.

De un adevarat succes s-a bucurat si Victor Socaciu care a facut furori nu numai pe scena, ci si in randul frumoaselor maramuresence. Desi a avut multe iubiri, stiute sau tinute departe de ochii presei, gandul lui a ramas la o bruneta pe nume Ileana. Regretul artistului este ca nu a invitat-o niciodata la un ceai, asa cum canta intr-o cunoscuta piesa de-a sa.

“Imi amintesc ca aveam o prietena din Baia Mare. O bruneta foarte frumoasa, Ileana. Imi doream, datorita ei, sa vin des la Baia Mare. Si ea venea uneori chiar in turneele mele prin zona. Ne-am apropiat foarte mult, dar din cauza vietii de artist asa cum era ea atunci drumurile noastre s-au despartit si nu s-au mai intalnit. Probabil ca e undeva plecata in lumea asta mare, pentru ca altfel m-ar fi cautat acuma”, a marturisit Victor Socaciu.

Cu sau fara regrete cei doi artisti au marturisit ca nu ar refuza niciodata o invitatie in Maramures pentru ca fanii de aici, atati cati au mai ramas, ii primesc intotdeauna cu dragoste.

Foto; Vasile Seicaru si Victor Socaciu (c) zvp.ro
Sursa: Diana Grad