Actualitate

FOCURI DE ARMA – Contrabandisti imprastiati cu focuri de arma, la Valea Viseului

Captura la frontiera - ITF Sighetu MarmatieiUn autoturism si tigari in valoare de peste 95.000 de lei au fost abandonate pe malul raului Tisa, dupa o interventie in forta a politistilor de frontiera maramureseni. Oamenii legii au surprins in flagrant mai multi contrabandisti care transportau in zona Valea Viseului colete voluminoase si au fost nevoiti sa traga focuri de avertisment in directia lor. Suspectii au reusit insa sa fuga, lasand in urma 10.760 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, Radu Lungu, a precizat ca noua captura a avut loc in 24 iunie, dupa miezul noptii.

„Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor moment in care acestia au abandonat coletele fugind in directii diferite. Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au executat conform legii un foc de avertisment in plan vertical”, a relatat Lungu.

La aproximativ 100 de metri de malul raului Tisa a fost descoperit un autoturism in care se aflau trei baxuri cu tigari, iar in apropierea acestuia au fost gasite ulterior alte 12 baxuri.

“In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii”, au mai precizat autoritatile.
Sursa: eMM.ro