Actualitate

FLAGRANT – Ucrainean… pescuit din Tisa de politistii de frontiera maramureseni (VIDEO)

Foto: contrabanda - ucrainean prins pe TisaVezi VIDEO
Ca din oala l-au pescuit politistii de frontiera pe un ucrainean care a incercat sa aduca in Maramures, prin apa raului Tisa, circa 5.000 de pachete de tigari de contrabanda. Politistii de frontiera maramureseni l-au prins in flagrant pe barbat in zona sectorului Sighetu Marmatiei.

Retinerea acestuia a fost facuta in dupa-amiaza zilei de ieri, 23 iunie, de catre o patrula care supraveghea raul Tisa. Oamenii legii au zarit trei persoane care treceau inot frontiera Ucrainei cu Romania si care aveau mai multe colete.

“Politistii de frontiera au procedat la urmarirea si somarea prin voce a barbatilor reusindu-se retinerea unei persoane. Celelalte doua persoane nu s-au supus somatiilor, au sarit in apa si au trecut pe malul ucrainean. Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene care au comunicat ca pe aceeasi directie au reusit sa retina un cetatean ucrainean implicat in activitatea de contrabanda”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, Radu Lungu.

La cercetarea terenului, pe malul romansc al raului Tisa au fost descoperite 8 colete ambalate in folie de culoare neagra ce conțineau tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 45.000 lei.

Ucraineanul, in varsta de 22 de ani, este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarșirea infracțiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. La cateva ore de la retinerea acestuia, tanarul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin, in vederea continuarii cercetarilor.
Sursa: Ioana Osan