Sport

FILM PENTRU CAMPIONI – Viata tenismanului Roger Federer va fi adusa pe marile ecrane de un regizor elvetian

Un cineast elvetian va realiza un film despre viata campionului de tenis Roger Federer. La o saptamana de la triumful lui Federer la Wimbledon, This Luscher dezvaluie in Der Sonntag proiectul cinematografic la care lucreaza in secret de doi ani: ‘Watching Federer’, care prezinta viata tenismanului numarul unu mondial.

‘Un film despre Roger Federer este greu de facut pentru ca atat viata, cat si cariera lui sunt lipsite de dramatism. Si nimanui nu-i place sa vada un film fara o dimensiune dramatica’, spune regizorul, care considera ca este motivul pentru care nu exista inca un lungmetraj despre acest monument al tenisului.

Prin urmare, Luscher s-a hotarat sa realizeze un film documentar, concentrandu-se pe jocul si stilul lui Federer. Se va intalni cu sportivul in septembrie, dupa turneul de la New York, ca sa-i prezinte proiectul pe care-l considera un omagiu.

Profesionistii din domeniu au primit ideea cu entuziasm. ‘Felul in care Luscher abordeaza aceasta tema complicata ca sa faca un film ne place mult’, afirma Daniel Holtschi de la firma de productie Ascot Elite Entertainment Group. ‘Am fost convinsi de realizarile lui precedente si ne bucuram sa lucram cu el la filmul despre Federer’, incheie Holtschi.

Sursa: Agerpres