Monden

FESTIVALUL CASTANELOR – Iris a revenit pe scena din Baia Mare alaturi de prieteni dragi si le-a oferit spectatorilor care au stat, ore intregi, in ploaie, un concert de exceptie (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Concert de exceptie pe scena Festivalului Castanelor. Joi seara, trupa Iris, cu legendarul Cristi Minculescu la timona, alaturi de prieteni de suflet au pus in scena un adevarat maraton de muzica si poezie. In ciuda ploii torentiale, baimarenii au asistat in numar mare la recitalurile sustinute de Adrian Despot si Cezar Popescu de la Vita de Vie, cantautorul Mircea Vintila, actrita Maia Morgestern si soprana Felicia Filip.

Reintors alaturi de membrii trupei Iris inca din aceasta vara, Cristi Minculescu a marturisit ca noua formula de scena a trupei este una inedita, dar care are succes si care va fi pastrata si pe mai departe.

“Ma bucur enorm ca am dat de un public exceptional, care a stat doua ore si jumatate in ploaie pentru noi. Tot respectul si toata simpatia mea. Ne-am gandit sa nu venim in formula clasica, nu din plictiseala, dar s-a format, asa, un obicei si am dorit sa diversificam scena. Ma bucur enorm ca invitatii nostri au avut parte de o primire extraordinara si mai mult ca sigur ca vom reveni in aceeasi formula, sper eu cat de curand”, a declarat Cristi Minculescu.

Revenirea lui Cristi Minculescu in trupa Iris a fost una naturala si anticipata de soprana Felicia Filip.

“Prima data cand s-a intamplat despartirea am spus ca nu va trece foarte mult timp pana ce vom fi din nou in formula ce ne-a consacrat si uite ca am avut dreptate. Nici nu se putea altfel, pentru ca ei doar impreuna sunt adevaratul Iris si doar impreuna sunt asteptati cu atata iubire, cum s-a demonstrat si de aceasta data”, a declarat Felicia Filip.

Adrian Despot si Mircea Vintila au marturisit ca sunt onorati sa fie invitati alaturi de legendara trupa rock si au declarat, la unison, ca au fost cu adevarat impresionati de publicul baimarean.

“Este o formula inedita, o formula extinsa Iris, pentru ca este o formatie care are foarte multi prieteni, iar eu si Cezar suntem onorati ca ne numaram printre ei. A fost foarte fain, imi pare rau de ploaie, dar aceasta a avut si partile ei bune, pentru ca atunci vezi devotamentul oamenilor fata de artistii de pe scena si a fost impresionant. A plouat ca la balamuc aici, iar oamenii sunt in fata scenei, asculta si canta, este superb”, a spus Adi Despot. 

“Sunt un prieten vechi a lui Cristi Minculescu, sunt un prieten vechi al trupei Iris, am cantat in foarte multe spectacole, iar acum, nu de multa vreme, suntem impreuna pe scena. Sunt unele piese care cer un acompaniament rock, asa ca ati vazut ce miscari am avut si ce tare a fost cantarea, dar mai ales cum a reactionat publicul si ce mult le-a placut”, a declarat Mircea Vintila.

Impresionate de orasul nostru, dar si de oamenii de aici, au fost si cele doua doamne ale scenei romanesti, Maia Morgestern si Felicia Filip. 

“Faceti lucruri minunate aici, iar Baia Mare este un oras frumos, primitor, plin de iubire si de fiecare data regasim aici o stare de inspiratie, o spiritualitate pe care nu o gasesti in orice loc al tarii. Va felicit, asadar, dragi baimareni, sunteti minunati, sunteti cu adevarat sensibili si pregatiti sa primiti intotdeauna evenimente de valoare. Va iubim!”, a declarat Felicia Filip.

“Revin in Baia Mare cu toata bucuria, mi-e drag sa vin aici, pentru ca suntem intampinati cu dragoste si bucurie, de data aceasta intr-o formula cu totul si cu totul speciala. Sunt mandra sa fiu invitata trupei Iris, o formatie cu care am intinerit in tinerete si cu care ma maturizez la maturitate, astfel ca a fost o sarbatoare pentru mine”, a spus, la randul sau, Maia Morgestern. 

Concertele din cadrul Festivalului Castanelor vor continua si in aceasta seara, atunci cand pe scena principala sunt asteptati artisti de renume international, precum Sabrina, CC Catch, Culture Beat, Faydee si Tara, respectiv Delia.

Sursa: Tania Purcaru