Monden

FESTIVALUL CASTANELOR – Expo Flora poate fi vizitata pana in 27 septembrie in Piata Revolutiei din Baia Mare

Paradisul florilor s-a mutat in acest sfarsit de saptamana in Piata Revolutiei din Baia Mare. “Expo-Flora Maramures” si-a deschis portile in aceasta dimineata si timp de trei zile baimarenii care doresc sa isi achizitioneze plante decorative, flori, pomi fructiferi sau alte obiecte ornamentale pot sa faca acest lucru la cele mai mici preturi.

Expozantii prezenti la cea de-a XXXII-a editie a “Expo-Flora Maramures” au venit din toate colturile tarii. Oferta este variata si consta in flori de diferite specii, plante ornamentale, pomi fructiferi si chiar obiecte decorative.

“Anul acesta avem linia noua pe care am scos-o cu tesaturi vechi. Cea mai recenta tesatura are 100 de ani. Este un lucru destul de greu de facut mai ales ca e foarte greu de gasit, foarte greu de potrivit. Avem ciucurii de Maramures din trei zone ale judetului. Am inceput in acest an cu cercetarea asta pe tesaturi vechi si cred ca vom continua”, a spus Monica Marchis, unul dintre expozantii prezenti la “Expo-Flora Maramures”.

“Am adus in acest an pomi fructiferi si trandafiri. Am venit cu trandafiri curgatori, pitici, poliante si teahibrizi. Este vorba despre vreo 40 de soiuri de trandafiri si vreo 20 de soiuri de pomi fructiferi”, a spus Csiki Istvan Lorand, un producator din judetul Alba.

La expozitie participa peste 30 de expozanti din toata tara. “Sunt 37 de standuri cu flori, plante de apartament, material dendrologic, accesorii pentru flori, pentru vaze, ghivece si alte ornamente. Ceea ce este expus spre vizionare se gaseste si la vanzare. Cei care vor dori sa-si achizitioneze pentru casa, ca de fiecare data, pomisori, bulbi vor gasi din belsug zilele acestea in expozitie”, a declarat Eleonora Ghete, directorul Serviciului Public Ambient Urban din cadrul Primariei Baia Mare. 

Expozitia poate fi vizitata astazi, 25 septembrie, pana la ora 21:00, respectiv sambata intre orele 9:00 si 21:00 si duminica in intervalul orar 9.00-20.00. Biletele de intrare costa 3 lei pentru copii, elevi si studenti si 5 lei pentru adulti.

Sursa: Simona Vasiac