Actualitate

EXAMENE – Ministerul Educatiei cere inspectoratelor sa asigure conditii optime la examene in zilele caniculare

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a solicitat inspectoratelor scolare sa ia toate masurile in vederea asigurarii conditiilor optime pentru sustinerea examenelor nationale, respectiv bacalaureat si evaluarea de la clasa a VIII-a, in zilele caniculare.

In acest sens, in centrele de examen si de evaluare trebuie mentinut un sistem de ventilare corespunzator, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective.

De asemenea, este necesara asigurarea apei potabile pentru candidati si membrii comisiilor, respectiv a asistentei medicale pe toata durata desfasurarii probelor de examen, se arata intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, azi, 14 iunie, de MECTS.

Comisiile Judetene/a Municipiului Bucuresti vor monitoriza si modul de desfasurare a probelor de examen in cazul candidatilor aflati in situatii speciale si care sustin aceste probe la domiciliu sau in spital, a mai precizat sursa citata.

Bacalaureatul are programate probe pana in 6 iulie, in timp ce evaluarea nationala se va desfasura in intervalul 25 iunie – 27 iunie.
Sursa: Mediafax