Comunitate

EXAMEN GREU – Doar 56 % dintre dascalii maramureseni inscrisi la definitivat au luat note de trecere (VIDEO)

Vezi VIDEO
Examenul de definitivat din vara acestui an a fost cu ghinion pentru aproape jumatate dintre dascalii inscrisi in Maramures. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, doar 75 de candidati au obtinut mediile necesare pentru a fi declarati admisi. Foarte multe note au fost intre 5.00 si 6.99, insa n-au lipsit nici prestatiile foarte slabe.

Printre cei 133 de profesori si invatatori inscrisi la examene au existat si cativa care au fost notati cu 2.00, 3.00 si 4.00. Notele cele mai mici au fost luate limba si literatura romana, istorie si educatie muzicala. In total, potrivit statisticilor intocmite astazi, 23 iulie, doar 56,39 % dintre candidatii maramureseni au fost declarati admisi.

“Din pacate, in urma evaluarii, rezultatele nu sunt tocmai cele la care ne-am asteptat. Dintr-un numar de 133 candidati au fost promovati 75, deci 58 nepromovati. Nepromovati inseamna nota sub 7.00”, a explicat inspectorul scolar pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Liviu Vele.

Vara aceasta a fost pentru prima oara cand examenul de definitivat s-a organizat la nivel local, existand un singur centru de examen – la Colegiul Tehnic George Baritiu.
Metodologia a fost si ea una noua iar lucrarile dascalilor au fost corectate in tara, in centre de evaluare din Cluj, Sibiu, Brasov, Prahova, Bucuresti si Iasi.

Dupa afisarea rezultatelor de astazi, candidatii la definitivat pot sa depuna contestatii. Termenul expura maine, la ora 14.00. Rezultatele finale ale acestui examen vor fi afisate joi, 26 iulie.
Sursa: Camelia Tocaci