Stiri nationale

EVENIMENT NATIONAL – 31.000 de euro stransi la cea de-a IX-a editie a Galei Crucii Rosii

gala crucii rosii (c) romaniaregala.roNu mai putin de 31.000 de euro au fost stransi la cea de-a IX-a editie a Galei Crucii Rosii, desfasurata vineri la Televiziunea Romana, din donatii prin SMS si apeluri telefonice si din donatiile partenerilor si sponsorilor, pentru continuarea proiectului “Puncte de prim ajutor in zone izolate”, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul din acest an si-a propus sa aiba si un rol de informare si constientizare a populatiei cu privire la importanta cunoasterii tehnicilor de prim ajutor. Campania a fost sustinuta in cadrul Galei de peste 400 de voluntari de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sositi din 24 de tari. Acestia au venit in Romania pentru a promova primul ajutor in randul populatiei si, totodata, pentru a participa la Competitia FACE (“First Aid Convention in Europe”) – un concurs international de acordare a primului ajutor, organizat pentru prima data in Romania, de Crucea Rosie.

“Imi face o deosebita placere sa urez bun venit, la Bucuresti, celor mai bune echipaje de prim ajutor ale Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din Europa. Multumesc Comitetului International de Organizare pentru increderea, consilierea si sprijinul acordate Crucii Rosii Romane in buna desfasurare a acestui prestigios eveniment. Crucea Rosie Romana promoveaza importanta primului ajutor, transformand aceasta competitie intr-un festival. Oamenii trebuie sa stie ca primul ajutor nu este numai un serviciu asigurat de experti, ci poate fi oferit de oricine, oricand. Este o dovada de solidaritate, de prietenie si de iubire”, a spus Principesa Margareta, citata in comunicatul Crucii Rosii Romane.

Momentele artistice din cadrul Galei Crucii Rosii Romane au fost sustinute de artisti care s-au alaturat campaniei, precum Directia 5, Alexandra Ungureanu si Crush, Mellina, Mircea Eremia, JO, Uddi, Maxim, Proconsul si corul de copii Allegretto impreuna cu Margareta Paslaru. Importanta primului ajutor in Romania a fost promovata voluntar si de Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Andrei Lacatus (Shurubel), Dan Costea (Coma), Monica Davidescu, Alex Velea, Liana Stanciu, Mihai Constantin (TVR), Zoli Toth (Sistem).

Proiectul “Puncte de prim ajutor in zone izolate” (PAZI) a fost lansat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania la Gala Crucii Rosii din 23 septembrie 2012.
Din fondurile colectate proiectul “Puncte de prim ajutor in zone izolate” a fost implementat in 40 de zone izolate din tara, cate un punct in fiecare judet, exceptand judetul Mures. In aceste sate unde nu exista servicii medicale permanente, iar timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta intre viata si moarte, Crucea Rosie a instruit 126 de “Salvatori comunitari”.

Gala fost prezentata de Iuliana Tudor – Ambasador al Crucii Rosii Romane.

foto (c) romaniaregala.ro

Sursa: Agerpres