Comunitate

EMOTII – Doua generatii de absolventi ai Colegiului National „Gheorghe Sincai” s-au reintalnit in bancile scolii dupa mai multe decenii (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Doua dintre fostele generatii de liceeni de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” s-au reasezat in bancile scolii astazi, 13 iunie, dupa doua, respectiv patru decenii. Incarcatura emotionala a momentului a fost una coplesitoare, mai ales pentru cei din promotia 1974, care la 40 de ani de la absolvire s-au reintalnit cu aceeasi placere si bucurie. Chiar daca viata i-a purtat prin intreaga lume, fostii sincaisti s-au reintors cu drag in scoala care i-a format ca oameni.

Fostii absolventi au fost intampinati atat de profesori, cat si de Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, care a tinut sa sublinieze rolul dascalilor in modelarea elevilor.

„Eu cred ca ceea ce se intampla astazi este un moment de incarcare pozitiva cu bucurie, cu emotie si cu amintiri. Si cred ca astfel de momente trebuie sa fie cat mai dese, pentru ca asta ne face sa mergem mai departe in viata – lucrurile frumoase pe care le-am trait, momentele care ne-au ramas in amintire. Si, bineinteles, tot respectul si consideratia pe care o avem fata de cei care indrumat pasii, ne-au slefuit si ne-au facut oameni. Iar aceasta consideratie se indreapta catre profesorii nostri, cei care cu rabdare, cu foarte multa dibacie, au stiut sa ne modeleze. Si le multumim pentru acest lucru”, a declarat Catalin Chereches.

Chiar daca au trecut patru decenii de cand si-au luat ramas bun de la anii de liceu, majoritatea absolventilor isi amintesc si astazi bucuria zilelor de scoala.

„Liceul a fost la fel de frumos. Noi, generatia noastra, l-am vazut chiar ca a doua casa a noastra, iar aici a fost locul in care ne-am petrecut tot timpul. Si in salile de clasa, dar si in timpul liber. Pe vremea aceea nu erau discoteci, aici faceam intalnirile de sfarsit de saptamana, organizam foarte multe excursii. Intr-adevar, doamna diriginta a fost a doua noastra mama, iar clasa a fost a doua noastra familie”, a marturisit Angela Mihnea, o fosta olimpica internationala la chimie.

Revederea a fost plina de emotii chiar si pentru absolventii promotiei 1994, chiar daca de la ultimul clopotel au trecut doar 20 de ani.

„Am plecat la drum cu niste vise. Unele le-am atins, altele le-am schimbat pe parcurs, altele inca se astern in fata noastra. Si despre toate aceste intamplari ale vietii vom vorbi astazi cu profesorii, cu colegii, cu prietenii pe care ni i-am facut pe parcursul celor patru ani pe care i-am petrecut impreuna”, a marturisit fosta absolventa Oana Simisnean.

Dirigintii au strigat, inca o data catalogul, iar pentru cei care, plecati fiind la ceruri, nu au putut raspunde „prezent”, fostii colegi si profesori au pastrat un moment de reculegere.
Sursa: Tania Purcaru