Actualitate

DROGURI – 40 de kilograme de heroina, ascunse in doua autoturisme de lux (VIDEO)

Foto mascat - Politie (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Procurorii DIICOT au prins marti trei persoane pe autostrada Bucuresti – Pitesti, transportand in doua autoturisme de lux 40 kilograme de heroina, drogurile fiind ascunse in rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete. Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis astazi, drogurile erau aduse din Turcia si urmau sa ajunga in Austria.

Lider al gruparii a fost identificata Nicole Smith, 44 de ani, cetatean austriac de origine romana, sub coordonarea careia membrii gruparii au organizat procurarea drogurilor din Turcia, tranzitarea teritoriului Romaniei si transportul stupefiantelor pe ruta terestra catre Europa de Vest.

Valoarea totala a drogurilor este de 2 milioane de euro. Cei trei traficanti au fost retinuti pentru 24 de ore, iar procurorii DIICOT au solicitat instantei arestarea preventiva a acestora pentru o perioada de 29 de zile. Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI si DOS. La instrumentarea anchetei procurorii romani au colaborat cu autoritatile judiciare bulgare si austriece.
Sursa: Agerpres