Politica

DORINTA – Dragnea: As vrea ca procesul meu sa nu fie influentat de pozitia politica. Presedintele interimar al PSD anunta intr-o saptamana daca va candida la Congres

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca va anunta in aproximativ o saptamana daca va candida la presedintia PSD, aratand ca ar vrea ca procesul sau sa nu aiba legatura cu pozitia politica si ca el crede foarte mult in nevinovatia sa.

“In momentul in care eu o sa am convingerea ca pot sa determin ca partidul sa ajunga in acea pozitie in care sa devina un partid foarte bun, un partid care sa fie perceput din ce in ce mai bine de populatie, atunci eu voi lua decizia sa cer votul de incredere al intregului partid”, a spus Dragnea, la B1Tv, adaugand ca va lua aceasta decizie probabil pana pe 27 septembrie.

El a adaugat ca nu ar vrea sa creada ca procesul sau ar avea vreo legatura cu pozitia politica, adaugand ca el crede foarte mult in nevinovatia sa.

“In toata aceasta perioada m-am abtinut sa comentez despre acest proces, atat de dosar, cat si de proces. As vrea sa nu aiba legatura cu pozitia politica, imi doresc foarte mult ca un proces sa nu fie influentat de pozitia politica. (…) Daca nu as fi crezut in sinea mea in nevinovatia mea, nu as fi cerut votul de incredere nici ca presedinte executiv, unde am primit un vot clar. Cred foarte mult in nevinovatia mea, chiar cred”, a adaugat Dragnea, intrebat in legatura cu dosarul Frauda la Referendum, in care a fost deja condamnat, in prima instanta, la un an de inchisoare cu suspendare.

Comitetul Executiv National de luni va convoca Congresul partidului, programat pentru data de 11 octombrie, unde se va alege noua conducere a partidului.

Recursul in Dosarul Frauda la Referendum in care Liviu Dragnea a fost deja condamnat in prima instanta ar urma sa se judece in jur de 28 septembrie.

Sursa: Agerpres