Politica

DEMISIE UDREA – Fostul ministru Elena Udrea a anuntat ca vrea sa demisioneze de la sefia PDL Bucuresti

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, astazi, 12 iunie, ca a decis inca de duminica seara sa demisioneze din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale.

“Ca om politic responsabil si cu onoare, am decis inca de duminica seara sa demisionez din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale”, a declarat Udrea.

Ea a apreciat ca “rezultatele alegerilor locale la nivel national sunt departe de a fi multumitoare”, desi PDL a castigat un numar de primarii aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde catre cel pe care partidul si l-a propus. Udrea a mentionat ca democrat-liberalii sunt constienti de “votul negativ, sanctionator” dat de electorat.

“Intelegem perfect semnificatia acestuia si ne asumam faptul ca PDL, ca principal partid in coalitie, a platit costurile unei guvernaari de austeritate”, a afirmat Udrea. In opinia sa, “este momentul unei analize serioase si a unei introspectii personale la nivelul liderilor partidului“.

“Cred ca e foarte important sa vorbim mai putin si sa actionam mai mult. Trebuie sa decidem rational pe ce drum vom merge in continuare“, a spus Elena Udrea, declarandu-se convinsa ca o analiza va viza si PDL Bucuresti, dat fiind faptul ca scorul obtinut atat in cele sase sectoare, cat si la CGMB este sub tinta fixata, dar si sub asteptarile sale.

Udrea a subliniat ca atat ea, cat si cei sase presedinti de sectoare, isi asuma aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate ramane fara urmari.

PDL a pierdut, in urma alegerilor locale de duminica, cele doua primarii de sector pe care le avea in Bucuresti, iar potrivit rezultatelor partiale, scorul la alegerile pentru CGMB este de 16,39%. Candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana a obtinut 16,49%, contracandidatul sau Sorin Oprescu, sustinut de USL avand 55,71 % din voturi.
Sursa: Mediafax