Sanatate

DECIZIE – Cadrele medicale din Maramures nu stiu inca daca vor incasa 8% in plus la salariu

Obligati la plata (c) gettyimmages.comSalariile angajatilor din sistemul sanitar ar trebuie sa fie mai mari cu 8% din aceasta luna, iar sindicalistii asteapta sa vada daca promisiunea guvernamentala se va implini. Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan, a anuntat ca personalul medical din unitatile de profil este nerabdator sa isi incaseze chenzina majorata, mai ales ca si-a facut planuri cu banii promisi in plus. Acesta si-a pastrat insa scepticismul, spunand ca nu au fost identificate inca resursele financiare necesare pentru un astfel de demers la nivelul Ministerului Sanatatii.

“Salariile cadrelor medicale ar trebui majorate cu 8% chiar din aceasta luna, acest procent ar trebui primit chiar din 15 iulie. Cu toate acestea, nu stim daca exista banii necesari pentru maririle salariale anuntate”, a precizat liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan.

Majorarea salariala cu 8% ar trebui sa fie primul pas din reintregirea salariilor, taiate in luna iunie a anului 2010. Practic, guvernul a adoptat un proiect de lege de majorare a salariilor bugetarilor pentru , 8% fiind acordati incepand cu 1 iunie 2012, iar 7,4% urmand sa fie primiti incepand cu data de 1 decembrie 2012.

Foto: (c) gettyimmages.com
Sursa: Gabriela Kuhajda