Comunicate de presa

CULTURA – „Ziua Limbii Romane”, sarbatorita la Slatina – Ucraina

Duminica, 13 septembrie, la Slatina – Ucraina s-a sarbatorit „Ziua Limbii romane”, dupa calendarul vechi. A fost o manifestare impresionanta prin romanism si patriotism. Pe scena in aer liber din parcul Liceului cu predare in limba romana au evoluat elevi de la scolile romanesti din zona si copii de la gradinita. Manifestarea a avut loc la initiativa Asociatiei Culturale „Boema OJT” Baia Mare, in colaborare cu Asociatia „Maramuresul-Solotvino” din Slatina.

In cadrul simpozionului „Limba noastra-i o comoara”, a fost lansat cel mai recent numar al revistei „Academia OJT”, dedicat integral limbii romane.

In acest numar semneaza autori prestigiosi de pe ambele maluri ale Tisei: doi academicieni – Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Romane, Alexandrina Cernov, membru de onoare al Academiei Romane; cadre universitare de la universitatile din Baia Mare, Ujgorod, Cernauti – Crina Bud, Taras Datio, Lora Bostan, Ilie Gherhes, Ilie Popescu; scriitorii Ioan Grosan, Lucian Perta, Echim Vancea, Adela Naghiu, Ioan Bacu, Riad Awwad; actorul Dan Puric. Acest numar a aparut cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, beneficiind de finantare din bugetul judetean destinat programelor, proiectelor si actiunilor culturale.

Sursa: Consiliul Judeteam Maramures