Stiri nationale

CULTURA – Un numar de 45 de universitati din 7 tari isi prezinta oferta la World Education Fair, in Capitala

Un numar de 45 de universitati din 7 tari – Danemarca, Elvetia, Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria si Statele Unite – isi prezinta, sambata si duminica, la Bucuresti, oferta educationala in cadrul targului de consultanta educationala World Education Fair.

La World Education Fair, reprezentantii universitatilor le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA, precum si informatii despre cum pot obtine burse sau finantari la aceste institutii.

Potrivit organizatorilor, pe langa reprezentantii universitatilor de top din strainatate, la World Education Fair vor fi prezenti si studenti de la facultatile respective. Astfel, tinerii liceeni interesati sa studieze la o facultate de elita din strainatate si parintii lor vor avea ocazia sa discute direct cu acestia, pentru a afla detalii si informatii concrete despre viata in campusurile universitare si tarile respective.

“In topul primelor trei destinatii de studiu se mentin in continuare, pe langa Marea Britanie, Danemarca si Olanda. Destinatia preferata, si in acelasi timp si cea mai scumpa, ramane, ca si anul trecut, Marea Britanie. 60% dintre tinerii romani opteaza sa studieze aici”, a declarat sambata, pentru AGERPRES, organizatorul Svetlan Danev.

Potrivit acestuia, vizitatorii targului, care se desfasoara la hotelul Athenee Palace Hilton din Capitala, se pot informa despre cum pot obtine o bursa totala sau partiala oferita de unele universitati participante la World Education Fair, dar si despre metode alternative de finantare, despre imprumuturi pentru studii si despre metodele de rambursare a acestora.

Cei care nu vor putea ajunge la editia din Bucuresti pot participa la targurile World Education Fair care vor avea loc in Timisoara, luni, in Galati, pe 30 septembrie, sau in Constanta, pe 1 octombrie.

Sursa: Agerpres