Externe

CORESPONDENTA BRUXELLES – Romanul Razvan Lizo candideaza pentru postul de consilier local in Bruxelles

Foto: Razvan Lizo - BelgiaUn roman stabilit in Bruxelles candideaza la alegerile locale din Belgia, care vor avea loc la mijlocul lunii octombrie. Razvan Lizo, membru al Partidului Socialist Belgian, a fost validat pe lista oficiala a candidatilor pentru comuna Molenbeek-Saint-Jean (Bruxelles). In urma adunarii generale a formatiunii politice din care face parte, desfasurata zilele trecute, acesta a fost plasat pe pozitia 29. Sansele lui de a dobandi postul de ales local sunt mari, avand in vedere ca in localitatea belgiana traiesc aproximativ 2.000 de romani. Este prima data cand un roman figureaza pe lista electorala in aceasta zona.

Politicianul roman traieste de 20 de ani in Belgia. El lucreaza in cadrul Comisiei Europene, avand relatii deosebit de active in randul cercurilor politice militante de stanga, romanesti si straine, dar si contacte importante in randul functionarilor europeni apolitici.

“Am lucrat in diferite sectoare si cunosc foarte bine viata si nevoile romanilor din Bruxelles. Experienta mea poate sa fie benefica pentru comunitatea din care fac parte. Romanii merita sa se implice in comunitatea locala din tara de adoptie, cel putin prin participarea la votul din octombrie”, a declarat Razvan Lizo.

La Molenbeek-Saint-Jean exista o lista electorala comuna a PS (socialisti francofoni) si SpA (socialisti flamanzi). ”Candidatii au fost alesi sa faca parte din aceasta lista pentru capacitatile lor, pentru devotamentul cu care militeaza, pentru ca sunt pregatiti sa se bata pentru idei in care cred”, a spus Philippe Moureaux, Primarul din Molenbeek-Saint-Jean.

Romanii din Belgia au dreptul sa voteze la alegerile locale din tara in care s-au stabilit cu conditia prealabila sa fie inscrisi pe lista de alegatori inainte de 31 iulie 2012.
Sursa: Doris Uglar