Monden

CORESPONDENTA BRUXELLES – Baimareanca Diana Musca se afla printre finalistele Miss Diaspora 2012

 Foto: Miss Diaspora Belgia 2012
 Foto: Quentin

O baimareanca in varsta de 18 ani se afla printre romancele selectate pentru finala Miss Diaspora 2012 dupa ce a castigat preselectia organizata in Belgia, tara in care s-a stabilit in urma cu cinci ani. Diana Musca, Miss Flandra, are 18 ani si s-a dovedit cea mai frumoasa dar si cea mai talentata dintre concurentele inscrise la Miss Diaspora Belgia 2012. Ea va reprezenta comunitatea romaneasca din tara ”adoptiva” alaturi de alte doua conationale: moldoveanca Margot Spanu – Miss Bruxelles si Dorina Cioran – Miss Walonia, originara din Constanta.

Concursul a fost organizat de Casa de cultura belgo-romana Arthis in data de 28 iunie, iar printre membrii juriului s-a aflat si corespondentul eMaramures la Bruxelles, Doris Uglar. Colega noastra a evaluat prestatia concurentelor impreuna cu europarlamentarul Norica Nicolai, Vitalie Eni – candidat la alegerile comunale din Bruxelles pe listele MR, cantaretul si compozitorul Cosmin Hopartean, mai cunoscut sub numele de scena Quentin si Maria Miu – Miss Diaspora Belgia 2009. 

Juriului nu i-a fost usor sa aleaga tinerele care sa reprezinte diaspora din Belgia in finala, insa decizia i-a fost favorabila baimarencei Diana Musca. Tanara studiaza la liceul Onze Lieve Vrouwen College – latina si este membra a Academiei de Arta si Desen, unde studiaza fotografia si artele plastice. A cucerit publicul si juriul cu proba de talent, oferind o reprezentantie de dans sportiv alaturi de partenerul de scena Razvan Ursu. Ca o completare, ar mai fi de precizat ca Diana este sora campioanei de taekwon-do ITF din lotul national al Belgiei.

Celelalte doua romance selectate pentru finala au fost Miss Bruxelles – Margot Spanu, in varsta de 18 ani din Moldova, cu studii in India, si Miss Walonia – Dorina Cioran, o eleva de 17 ani. Impreuna cu baimareanca, tinerele vor participa la finala ce va avea loc la Mangalia, in luna august.

Cu mentiune a fost rasplatita Simona Busuioc, in varsta de 17 ani, iar juriul i-a acordat un premiu special Mihaelei Andrei, in varsta de 20 de ani.

In cadrul spectacolului a avut loc si o intalnire inedita cu cantaretul de muzica pop Quentin, care si-a lansat primul sau album “Alchimiste”.

Miss Diaspora este un concurs de frumusete si spiritualitate romaneasca adresat tinerelor de origine romana din diaspora. Concursul se desfasoara in cadrul Festivalului Callatis -Festivalul Romanilor de Pretutindeni, organizat de catre Aldaco Film, Pro Familia si asociatii romanesti din diaspora. Anul acesta, finala concursului va avea loc in luna august, la Mangalia.

Arthis – Casa de Cultura Belgo-Romana este partenerul belgian al concursului Miss Diaspora de mai bine de opt ani. Participantele la concursul Miss Diaspora trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aibe o varsta cuprinsa intre 16 – 24 de ani, cel putin unul dintre parinti sa fie de origine romana, domiciliul stabil, cu forme legale, in Belgia, sa nu fie sau sa nu fi fost casatorita, sa nu mai fi participat la alta editie a concursului Miss Diaspora.

CITESTE SI:
CORESPONDENTA BRUXELLES – Andrei Hopartean – Quentin, un nou talent romanesc in Belgia (VIDEOCLIP)
Sursa: eMaramures.ro