Politica

CONTROVERSA – Reprezentantii PDL din Consiliul Judetean au incercat sa impiedice validarea unui ales al propriului partid (VIDEO)

FOTO: Sedinta de Consiliu Judetean (c) eMM.roVezi VIDEO
ACTUALIZARE: Fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Vasile Timis a intampinat opozitie astazi, 25 iulie, tocmai din partea colegilor de partid, la validarea pe functia de consilier maramuresean. Borseanul a ramas singurul ales care nu a depus juramantul, iar la votul din plen presedintele PDL Maramures, Mircea Man, votat impotriva intrarii lui in for, impreuna cu ceilalti consilieri ai partidului.

Propunerea de validare a fost facuta de catre presedintele CJ, Zamfir Ciceu. Acesta a motivat ca e nefiresc ca in prezent forul judetean sa functioneze cu 33 de membri, in loc de 34. Timis, despre care se spune ca prefera un loc in Consiliul Local Borsa, a fost prezent doar cateva minute la sedinta iar in momentul in care s-a adus in discutie numele sau era deja plecat.

“La sedinta de constituire a lipsit, la urmatoarea sedinta iar nu a fost prezent. Potrivit dispozitiilor legale, nu avem niciun fel de impediment in a valida mandatul unui consilier chiar daca nu e prezent. E o problema interna a organizatiei ca a propus o anumita persoana. Sa decida daca mai ramane sau nu”, a explicat Zamfir Ciceu.

Timis n-a scapat nici de ironiile colegilor din USL, consilierul judetean, Anton Rohian aratand ca fostul secretar din Ministerul Culturii, “e un brand” care era candva “foarte interesat de problemele judetului Maramures”.

Liderul de grup al democrat liberalilor, Mircea Man a justificat votul impotriva lui Vasile Timis prin faptul ca PDL ar fi solicitat amanarea validarii. „Cu tot respectul pe care vi-l port, niciodata nu s-a pus problema sa nu se respecte hotararea unui grup. Comisia de validare a propus amanarea. Reprezentam 50 .000 de maramureseni si in toate comisiile validate azi nu se regaseste niciun consilier PDL”, a adaugat Mircea Man.

Surse politice spun ca democrat-liberalii pregatesc schimbarea lui Timis dat fiind ca el prefera locul obtinut in cadrul Consiliului Local Borsa si nu pe cel de consilier judetean. Ei nu pot face, insa, liberi miscarea deoarece urmatorul pe lista Uniunii pentru Maramures, sub umbrela careia au candidat pentru CJ alaturi de UNPR, este un progresist – Vasile Mihali.

Chiar daca reprezentantii PDL din forul administrativ judetean au fost impotriva colegului lor, Vasile Timis a fost in final validat ca membru, cu 20 de voturi “pentru”. El ar urma sa depuna juramantul la urmatoarea sedinta a consiliului, in caz contrar pierzandu-si mandatul de drept.

“Domnia sa avand in vedere si calitatea sa la Consiliul Local Borsa poate opta, in termen de 15 zile, intre cele doua sau poate opta pentru nedepunerea jurmantului si atunci mandatul inceteaza de drept”, a mai aratat Zamfir Ciceu. El a mai explicat ca votul comisiei de validare a fost doar unul consultativ, plenul fiind cel care avea dreptul sa se pronunte cu privire la validarea sau invalidarea mandatului lui Vasile Timis.

ACTUALIZARE: “Nu am avut niciun fel de disensiune, iar faptul ca ne-am opus validarii in functia de consilier a lui Vasile Timis consta in dorinta dansului. El a anuntat ca va demisiona din functia de consilier judetean, optiunea sa fiind sa ramana consilier local in Borsa. In aceste conditii, in locul sau va intra in Consiliul Judetean urmatorul din lista Uniunii pentru Maramures, Vasile Mihalyi (n.r., vicepresedinte UNPR Borsa)”, a explicat Gheorghe Marian, secretar general al PDL Maramures.

Optiunea fostului secretar de stat in Ministerul Culturii aduce PDL-ului inca un loc pierdut in Consiliul Local, dupa ce au fost nevoiti sa cedeze doua locuri UNPR, conform protocolului semnat la nivel local inaintea alegerilor locale.
Sursa: Camelia Tocaci