Actualitate

CONTRABANDISTI LA FRONTIERA – Focuri de arma la granita cu Ucraina pentru retinerea contrabandistilor de tigari (VIDEO)

Foto Tigari de contrabanda (c) Politia de Frontiera 
Foto Tigari de contrabanda (c) Politia de Frontiera  

Vezi VIDEO
4.110 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 37.000 de lei, au fost confiscate in 8 iunie, de politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei. Intrucat contrabandistii nu s-au supus somatiilor, oamenii legii au tras trei focuri de avertisment in plan vertical. Persoanele in cauza au reusit sa fuga pe teritoriul statului ucrainean. Pana in acest moment, politistii au retinut un barbat ucrainean, care urmeaza sa fie anchetat penstru savarsirea infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

In dupa-amiaza zilei de 8 iunie, o patrula a politiei de frontiera din cadrul SPF Valea Viseului – ITPF Sighetu Marmatiei, a observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontiera catre interior transportand mai multe colete voluminoase.

Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor si, deoarece acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, au fost executate trei focuri de avertisment in plan vertical. Cele trei persoane nu s-au supus nici de aceasta data somatiilor politistilor de frontiera si profitand de terenul accidentat, s-au retras pe teritoriul statului ucrainean.

Au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene care au retinut pe teritoriul statului vecin un cetatean ucrainean si au descoperit noua colete cu tigari. La cercetarea terenului, politistii de frontiera romani au descoperit alte noua colete, ce contineau 4.110 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 37.000.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Sursa: I.O.