Actualitate

CONSUMATORI PACALITI – Termene de valabilitate modificate cu pixul de comercianti pentru a pacali clientii

Atentie la termenul de valabilitate al alimentelor! Avertizarea vine din partea comisarilor de la Protectia Consumatorilor Maramures care au descoperit o noua practica inselatoare aplicata de unii agenti economici dornici sa-si vanda marfa cu orice pret – modificarea cu pixul a datei expirarii!

Etichete schimbate de comercianti au fost gasite intr-un magazin din Sighetu Marmatiei. Echipele de control au relatat ca pe rafturi se aflau bomboane de ciocolata, care aveau termenul de valabilitate expirat in 16 mai, dar pe care era scris cu pixul ca ar fi valabile pana in 16 august. Tot la Sighet, comisarii au descoperit la vanzare bere, napolitane si snacksuri expirate de o saptamana.

„Noi recomandam ca in momentul in care consumatorul cumpara un produs sa fie atent la termenul de valabilitate si daca descopera deficiente sa anunte Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures”, a recomandat comisarul sef, Olivia Ardelean.

In ultimele controale pe linia protectiei consumatorilor au fost aplicate 13 amenzi, in cuantum de circa 19.000 de lei. Au mai fost descoperite la comercializare 50 de kilograme de branza uscata, in cazul carora s-au constatat probleme la analizele de laborator.

De asemenea, amenzi s-au aplicat si pentru faptul ca in doua localuri din Baia Mare nu erau delimitate spatiile destinate fumatorilor.
Sursa: Camelia Tocaci