Monden

CONCERT IGLESIAS – Julio Iglesias si-a impresionat inca o data fanii din Romania

Celebrul artist latino Julio Iglesias si-a incantat si emotionat, cu vocea sa inconfundabila, fanii romani, sambata seara, printr-un concert de aproximativ o ora si jumatate sustinut la Zone Arena din Bucuresti. Spectacolul, care face parte din turneul “2012 World Tour”, a fost ultimul din Europa, a anuntat artistul. “Multumesc Romania, multumesc Bucuresti! Acesta este ultimul concert din turneu in aceasta frumoasa parte a Europei”, a spus Iglesias.

Artistul si-a anuntat, in urma cu un an, retragerea din viata artistica, turneul pe care il face in prezent putand fi ultimul din cariera indragitului cantaret spaniol. Cu o intarziere de 15 minute fata de ora anuntata, Julio Iglesias a urcat pe scena in aplauzele miilor de spectatori. El a salutat fanii in limba romana, spunand “Buna seara!”, apoi a inceput concertul.

“Amore” a fost piesa care a inceput o seara plina de senzualitate si emotie. Au urmat piese ca ‘Baila Morena’, ‘La Gotta fria’, ‘La Carretera’, “Caruso” “Nathalie”, piese de pe cel mai nou album – “1” – pe care artistul il promoveaza in acest turneu, sau piese mai vechi, toate foarte bine primite de publicul din Romania.

Pastrand un dialog permanent cu publicul, dupa fiecare melodie interpretata Julio Iglesias povestea intamplari, isi aducea aminte de prieteni, unii dintre ei care nu mai sunt printre noi, sau facea glume, toate momentele rasplatite de public cu aplauze generoase. El a glumit referindu-se la varsta sa, afirmand ca in 1969, cand a venit pentru prima oara in tara noastra, la Festivalul ”Cerbul de aur” de la Brasov, avea…10 ani.

Sunteti in inima mea. Imi amintesc ca prima oara am venit in Romania in 1969 – cand aveam 10 ani – la Brasov. Aveam 10 ani. Romania a fost prima tara din cariera mea si a ramas in inima mea. Haideti sa facem sa fie o seara de neuitat”, spus Julio Iglesias.

Una dintre melodiile foarte apreciate si cunoscute de public, “Mammy Blue”, i-a facut pe toti cei prezenti sa se ridice in picioare si sa cante impreuna cu artistul. “Intotdeauna am simtit ca romanii au sange latin, cum am si eu. Aveti femei minunate si o tara foarte frumoasa. Din Timisoara, la Bacau, la Cluj, la Brasov stiu toata Romania. Va iubesc. Cea de-a doua prietena a mea a fost romanca si inca o mai iubesc”, a marturisit artistul.

Julio Iglesias a amintit si de regretatul producator tv Valeriu Lazarov, despre care a spus ca l-a intalnit la Brasov. “Imi amintesc de Valeriu Lazarov, un prieten vechi. (…) Imi lipseste foarte mult”, a spus Iglesias dupa care a dedicat melodia “La Carretera” memoriei celebrului producator tv.

Artistul si-a incheiat recitalul cu melodiile “I Wanna Know what Love Is” si “Fragile”. “Multumesc ca ati venit in aceasta seara. Multumesc foarte mult”, a spus artistul, dupa care a parasit scena. Desi publicul a aplaudat minute in sir, i-a scandat numele si a tropait din picioare, nu a revenit pe scena pentru biss-uri.

Sursa: Agerpres