Politica

COMPROMIS IN USL – Pesedistii discuta cedarea unui vicepresedinte de la Consiliul Judetean contra unor functii in deconcentrate

Sedinta la PSD Maramures (c) eMM.roSocial-democratii maramureseni se intrunesc in sedinta, dimineata aceasta, pentru a discuta numirile pe functiile de vicepresedinte din Consiliul Judetean. Sursele eMaramures spun ca disputa a ajuns inca o data sa fie transata la centru si ca decizia transmisa este aceea de a le ceda liberalilor unul dintre posturi, contra mai multor pozitii in institutiile deconcentrate. Cel care ar urma sa piarda din acest joc al functiilor este Calin Matei.

Discutia din PSD Maramures, pe tema vicepresedintilor, va avea loc inaintea sedintei de Consiliu Judetean programata pentru ora 12.00. Surse politice spun ca decizia practic luata, doar ca trebuie convinse toate taberele ca este indicat sa se accepte un vicepresedinte liberal, in persoana lui Emil Marinescu, decat sa aiba loc un razboi surd in plenul consiliului.

Miza centrului este aceea de a castiga puterea legislativa iar disputele teritoriale pe functii, in perioada in care trebuie incepute alegerile parlamentare, sunt eliminate automat, pentru a impiedica disensiunile intre cele trei partide componente ale uniunii.

Protocolul incheiat de USL inaintea alegerilor locale prevedea ca PSD va prelua ambele functii de vicepresedinte la Consiliul Judetean iar social-democratii i-au nominalizat pe Calin Matei si pe Gabriel Zetea pentru aceste pozitii.

Compromisul vine la doua zile dupa ce sedinta de constituire a Consiliului Judetean a fost anulata ca urmare a unui boicot venit din partea uselistilor. Alesii PNL, PSD si PC nu s-au prezentat la juramant tocmai din cauza disensiunilor aparute in privinta desemnarii vicepresedintilor.

Liberalii sustin ca sunt indreptatiti sa ceara un vicepresedinte de consiliu deoarece au castigat 30 de primarii iar presiunea alesilor locali este enorma pentru a avea o reprezentare la varful forului administrativ.
 
Vom reveni cu noi detalii dupa incheierea discutiilor la nivelul organizatiei PSD, respectiv dupa sedinta de Consiliu Judetean. Stire in curs de actualizare.
Sursa: Larisa Cordea