Actualitate

COMERT ILICIT – Maramureseanca prinsa cu zahar de contrabanda in portbagaj

O maramureseanca nu a mai apucat sa foloseasca cele 750 de kilograme de zahar ucrainean pe care le avea in portbagaj pentru ca a ramas fara marfa de contrabanda. Ea a fost oprita pentru un control in trafic realizat la Seini de o patrula mixta, formata dintr-un agent de politie si un agent al politiei locale. Soferita, Ileana C., de 32 de ani, a fost trasa pe dreapta pe strada Baii din orasul Seini.

Politistii au gasit in portbagaj 15 saci din rafie plini cu zahar de provenienta ucraineana. Soferita, care este din Ocna Sugatag, nu a putut prezenta acte de provenienta pe marfa din autovehicul, astfel incat a fost sanctionata iar marfa, in valoare de 2.000 de lei, i-a fost confiscata.

Politisti de la Biroul de Ordine Publica Baia Mare au facut si ei cateva capturi dupa ce au verificat 11 agenti economici si 63 de persoane fizice care efectuau activitati de comert. Noua persoane au fost avertizate verbal iar in cazul a cinci comercianti s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2.000 lei. De asemenea, s-au confiscat si bunuri in valoare de 450 lei, precum si suma de 113 lei provenita din vanzarea acestor produse pentru care nu s-a putut dovedi provenienta.
Sursa: I.O.