Comunitate

COMENIUS – Doua noi proiecte castigate de scoala generala si de liceul din Cavnic

Doua noi proiecte Comenius, depuse pentru evaluare de catre unitatile de invatamant din Cavnic, au fost aprobate si urmeaza sa fie implementate. Ele vizeaza sprijinirea elevilor in dobandirea unor modele pozitive de viata, dar si invatarea valorilor umane. Toate activitatile vor fi interactive, urmand sa participe si parteneri din mai multe tari din Uniunea Europeana.

Proiectul de la Scoala cu clasele I – VIII nr. 2 Cavnic poarta numele „European Fableway to Human Values” si este coordonat de Bogdan Stoica. In cadrul acestui parteneriat, elevii participanti vor scrie eseuri pe tema valorilor umane, vor ilustra unele fabule sau chiar crea unele noi, iar la sfarsit vor pune in scena o fabula cu ajutorul unor papusi. La acest proiect vor participa in total sase scoli generale.

In cadrul proiectului castigat de Colegiul Economic „Pintea Viteazul” va fi realizata o cercetare asupra modelelor de viata pe care le au adolescentii iar participantii vor redacta eseuri cu tema „Modelul meu de viata“. Activitatea de incheiere va fi un „Congres al modelelor pozitive”. Opt licee vor fi partenere in proiectul „EuTeens in Search of New Role Models”, care este coordonat de Claudia Stoica.

Sursa: Andrei Gherghel