Sport

CIREASA DE PE SPORT – S-a descoperit marea problema a fotbalistilor romani

Foto (c) coolpicturegallery.netIn vreme ce unii cauta acul in carul cu fan, unii gasesc, fara sa caute, capita cu fan in urechile clapauge ale acului. Este cazul fostului atacant al Stelei Victoras Iacob, care a dat de inteles, intr-o interventie la Dolce Sport, ca a dibuit el care e principala problema a fotbalistilor romani.
Necazul e, a dedus Victoras dupa ce s-o fi afundat gospodareste in studiatul fenomenului, ca la echipele romanesti nu se face pregatire psihologica defel cu fotbalistii, si de-asta au ei probleme la final de cariera.

Sigur, e parerea lui si se cuvine respectata, ca de-aia s-a nascut omul (in general, nu neaparat Victoras) trestie ganditoare, sa aiba si opinii, sa tranteasca maxime si cugetari cand ti-e lumea mai draga, sa vaneze cu arcul sau cu polonicul, sa chefuiasca si sa se enerveze cand isi incheie cariera de fotbalist. Orice ar zice Iacob, insa, s-ar putea ca problema fotbalistilor care isi pun ghetele-n cui sa nu fie chiar aceea ca nu se face pregatire psihologica la echipa.

Unii, de pilda, s-ar putea sa sufere din pricina ca, dupa ce ies din fotbal, nu le mai dau tarcoale damele cu piept larg si cu minte stramta sau fiindca nu le mai pot da la gioale dupa pofta levierului chelnerilor care nu le dau de baut in cantonament. Altii, la randul lor, ar putea ramane perplecsi vazand ca nu mai arunca nimeni cu cateva mii de euro in ei numai pentru faptul ca poarta crampoane si tatuaje.

In consecinta, preacinstite coane Victoras Iacob, ce pregatire psihologica sa faci cu unii fotbalisti carora le sta capul doar la cucoane si la ce bucatica de piele le-a mai ramas netatuata? Ca mai degraba ar trebui tratata amarata aia de minge pentru probleme psihologice, fiindca isi poate lua si ea campii cand vede cine se mai gaseste sa dea in ea.

Chivu nu scapa de carcotasi

Trecem acum de la Tanda la Manda si de la una la alta. Fostul capitan al nationalei, Cristian Chivu, declara recent ca nu revine la prima reprezentativa, oricate speculatii s-au facut pe tema asta, fiindca prea a fost luat in tarbaca de tot felul de muhaiele care nu ii pricep valoarea intrinseca.

Ei bine, colac peste mama pupezei, acum s-au apucat si altii sa-i dea cu mingea-n coaste – asta pesemne ca sa nu mai aiba motiv Cristi sa spuna ca numai compatriotii lui sunt carcotasi. Bunaoara americanii de la revista ESPN il considera un jucator mediocru si se mira de mai sa li se bulbuce ochii cum de a reusit Chivu sa-si prelungeasca angajamentul cu Inter.

Pus in fata unei astfel de ingratitudini strigatoare la cer, la pamant si la toti asteroizii comunitari, logic ar fi ca, urgent, Chivu sa anunte ca, in semn de protest, nu se va mai prezenta niciodata la nationala Statelor Unite. Sa planga si-aia, nu doar noi si Piturca!

Foto (c) coolpicturegallery.net.

Nota: Aceasta rubrica este una de satira si pamflet, in consecinta materialele cuprinse in ea trebuie tratate ca atare.
Sursa: T.S.